Over 5000 støtter anmeldelse af NRK-programleder

Tusindvis mener NRK-programleder skal tiltales for antisemitisk hadtale.
Der er stor støtte til MIFF og andre organisationers politianmeldelse af NRK-profilens antisemitiske hadtale. (Foto: Faksimile)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I løbet af to dage har MIFFs underskriftkampagne til støtte for anmeldelsen af antisemitisk hadtale på NRK fået over 5000 underskrifter. Læs mere og underskriv HER.

Med Israel for fred (MIFF), Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (norsk afdeling), Den Norske Israelsmisjonen, Ordet og Israel, Hjerte for Israel – Pinsebevegelsens arbeid i Israel, Norge-Israel Foreningene, Venner av Israel i Norsk Arbeiderbevegelse og JNF-KKL Jødisk Nasjonalfond Norge gik alle sammen om en fælles politianmeldelse af NRK-profilen bag hadtalen – læs HER.

Nu er Stiftelsen Human Rights Service, International Israel Alliance, Exodus Nord, JCMedia og Revival Apostolic Center også gået ind i sagen.

Den 2. februar 2021 klokken 15.14 fremsagde programleder Shaun Henrik Matheson de hadefulde ytringer i programmet «Shaun på P13» på radiostationen NRK P13. Programlederen omtalte Israel «som et røv land» og antydede at han håbede Corona-vaccinen ikke ville virke på «Guds utvalgte folk». Læs den fulde transskribering til dansk af Mathesons antisemitiske hadtale HER.

Det er ikke kun norske Israel-organisationer som har reageret kraftigt Mathesons hadefulde ytringer på NRK. KrF-politiker Espen Andreas Hasle omtaler hadtalen som «rendyrket antisemitisme» – læs her på Norsk. Israels ambassadør i Norge, Alon Roth, var også chokeret og sagde blandt andet (læs mere HER):

– At forbande Israel gang på gang, og ønske at en million israelere, deriblandt ældre og sårbare muslimer, kristne og jøder, skal stå uden vacciner – er et sprog jeg ikke troede jeg nogen sinde ville høre på en seriøs, norsk nyhedskanal

Den norske præst Olav Fykse Tveit er ligeledes chokeret og siger at indslaget havde et klart antisemitisk udtryk – læs mere HER på norsk. Han opfordrer NRK til at beklage det antisemitiske innhold.

Vores næste mål er at nå 7500 underskrifter. 
Hvis du ikke har underskrevet endnu så klik HER!
Tak for at dele og støtte!

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPA-premierminister: – Terrorister er uskyldige ofre “henrettet af Israel” uden grund
Næste artikelEmiraterne og Bahrain har skåret kraftigt i UNRWA-bistand
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise