Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Fauda på farsi?

Den israelske fjernsynsserien "Fauda" ("Kaos") vil snart kunne streames på Netflix. (Skjermbilde fra Youtube)
Den israelske tv-serie "Fauda" ("Kaos") kan ses på Netflix. (Skærmdump fra Youtube)
Den israelske tv-serie skriver igen historie efter stor Netflix succes.

Den israelske tv-serie Fauda har fået stor international succes – også på Netflix.

Nu bliver serien oversat til farsi og vil blive vist på Manoto TV, en international persisk tv-kanal med base i London, skriver avisen Israel Hayom.

Manoto TV er tilgængeligt via seks satellitsignaler i Iran, Mellemøsten, Europa, Nordafrika og Vestasien og når omkring 25 millioner farsi-talende seer over hele verden. Ifølge en BBC-rapport nåede Manoto TV i 2008 ud til 30% af husstandene i Iran.

Fauda betyder “kaos” på arabisk.

Serien blev allerede et globalt hit efter første sæson blev vist i Israel. I serien tales der både hebraisk og arabisk. Fauda hyldest internationalt for sin realisme og skildring af undercover-kommandoenheder som udgiver sig for at være palæstinensere for at forfølge terrorister i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza.

Ifølge New York Times var serien en af de bedste i 2017, mens pro-palæstinensiske kampagner har kritiseret serien for at være israelsk krigspropaganda.

Serien er skabt af Lior Raz og Avi Issacharoff og er produceret af Yes Satellite Television Company. Til dato anses Fauda for at være den bedst eksporteret israelske tv-serie som er blevet vist i 190 lande via Netflix.

– Vi er stolte over at Fauda vil blive vist på den pågældende kanal og for første gang give et farsi-talende publikum mulighed for at se serien og se konflikten fra nye vinkler, siger Issacharoff.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem