Eden Alene (i midten) vandt reality-showet «The Next Star» og vil repræsentere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)

Hør årets israelske Eurovision-bidrag

19-årige Eden Alene synger på fire forskellige sprog.

I begyndelsen af ​​februar stod det klart at Eden Alene – en 19-årig fra Kiryat Gat skal repræsentere Israel i Eurovision 2020 i Holland. Alene bliver den første etiopiske jøde som repræsenterer Israel i Eurovision-sangkonkurrencen.

Nu er sangen Eden skal synge og repræsentere Israel med valgt. Sangen hedder “Feker Libi” – «The Love of My Heart» på amharisk – et semitisk sprog som tales i Etiopien. Sangen er på fire forskellige sprog. Foruden amharisk vil Alene også synge på hebraisk, arabisk og engelsk.

Sang og melodi er skrevet af Doron Medalie som står bag flere af Israels succesrige bidrag til Eurovision i senere år. Han skrev blandt andet sangen “Toy” – som Netta Barzilai sang og vandt med ved Eurovision for to år siden.

Alene deltager i den første semifinale i Eurovision den 12. maj. Der konkurrerer hun om en plads i finalen den 16. maj. Israel har nået finalen i Eurovision de sidste fem år – og som nævnt vandt de sidste gang Eurovision i 2018.

Læs mere om Israels historie i Eurovision her.

Tror du sangen kan vinde Eurovision-2020? Skriv din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp