Etiopisk jøde skal repræsentere Israel i Eurovision

For første gang vil en etiopisk-israelsk sanger repræsentere Israel ved sangkonkurrencen.

Eden Alene (i midten) vandt reality-showet «The Next Star» og vil repræsentere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Eden Alene, en 19-årig kvinde fra Kiryat Gat skal repræsentere Israel i Eurovision 2020 i Holland. Det sker efter Alene vandt reality-programmet «The Next Star». I Israel får vinderen af programmet æren af repræsentere landet ved Eurovision. Alene vandt konkurrencen med sin egen version af Beyonces «Halo» og Rhiannas «Where Have You Been», skriver Ha’aretz.

-I løbet af de måneder jeg har deltaget i «The Next Star», er jeg gået fra at være en pige med en drøm til blive en erfaren sanger. Jeg vil gerne takke alle der har stemt på mig og jeg lover at gøre mit bedste for at repræsentere Israel med ære i Eurovision, sagde Alene efter sejren.

Alene vil være den første etiopisk-israeler der repræsenterer Israel ved Eurovision.

-Det har stor betydning at Israel for første gang vil blive repræsenteret af en datter af det etiopiske samfund, sagde Rotem Sela.

Alene er blevet tilbudt at synge på amharisk (semitisk sprog der tales i Etiopien) ved Eurovision, men det vide endnu ikke hvilken sang hun vil repræsentere Israel med. Sangvalget vælges i et tv-show den 3. marts.

Israel har vundet Eurovision fire gange – senest i 2018 i Portugal. Israel var vært for Eurovision i 2019.

Her kan du se præstationen der gav Alene sejren:

Tidligere artikelTredje terrorangreb i løbet at få timer
Næste artikelBalloner fyldt med sprængstof fundet i Sderot, Lachish og Ashkelon
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.