Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sendte våben til Syrien under dække af jordskælvshjælp

Iran misbrugte jordskælvskatastrofen i Syrien til også at fragte våben. under dække af nødhjælp. (Foto: Wikipedia)
Udnyttede den forfærdelige jordskælvskatastrofe tilbage i februar til at fragte våben til Syrien til at angribe Israel.

Den 6. februar blev grænseområdet mellem Syrien og Tyrkiet ramt af et kraftigt jordskælv, som kostede mange tusinde menneskeliv. Lande og organisationer verden over ville gerne hjælpe de jordskælvsramte områder, det ville Iran også.

I ugerne efter jordskælvet landede flere hundrede iranske fly i Damaskus, Aleppo og Latakia med forsyninger. Nu viser det sig at de iranske fragtfly ikke kun var fyldt med nødhjælp og forsyninger til jordskælvsofrene – de var også fyldt med våben til at angribe Israel.

Under dække af nødhjælp udnyttede Iran katastrofen til at sende våben og militærudstyr til deres støttere i Israels naboland og til at styrke det syriske regime – det bekræftes af flere kilder

– Jordskælvet var en trist katastrofe, men samtidig var det Guds hjælp til os, så vi kunne hjælpe vores brødre i Syrien i deres kamp mod fjenden. Der er blevet sendt mange våben til Syrien med det samme, siger en kilde tæt på det iranske regime.

Det militære udstyr omfattede avanceret kommunikationsudstyr, batterier og reservedele til at opgradere Syriens iranske luftforsvarssystem. Reuters har kilder både inden for det syriske regime og udenlandsk efterretningstjeneste.

Israel advarede Iran mod at udnytte katastrofen

Israel blev hurtigt klar over, at Iran udnyttede katastrofen til at transportere våben til Syrien og startede derfor en aggressiv kampagne for at stoppe det. Der blev givet en klar advarsel om en slags forsyninger ville føre til en militær reaktion.

Landingsbanen i lufthavnen i Aleppo menes at være blevet ramt af israelske bomber kun få timer efter to iranske fragtfly med våbenleverancer, under dække af nødhjælp, var landet, bekræfter syriske kilder og vestlige efterretningstjenester over for nyhedsbureauet.

Israelske luftangreb mod forsendelserne var afhængige af efterretninger, der var så specifikke, at det israelske militær skulle vide præcis, hvilken lastbil i en lang konvoj af lastbiler de skulle ramme.

– Under dække af at være jordskælvshjælp til Syrien så Israel en betydelig forsendelse af militært udstyr fra Iran, for det meste transporteret i dele, siger israelsk embedsmand til Reuters

Opbevarer våben til fremtidige angreb mod Israel

Den syriske afhopper oberst Abduljabbar Akaidi, som stadig har kilder i det syriske militær, fortæller at israelske luftangreb også var rettet mod et møde mellem ledere af iransk-støttede terrorgrupper og en levering af elektronisk udstyr som gøre missiler mere avancerede og præcise.

Han nævner ikke hvornår mødet fandt sted, men den 18. februar blev et møde i hemmeligt iransk anlæg i Damaskus ramt af israelsk luftangreb.

Iran har øget sin indflydelse i nabolandet Syrien, efter de hjalp landets diktator Bashar Al-Assad med at vinde borgerkrigen.

For at forhindre Iran i at sætte sig militært i Syrien og i at levere avancerede våben til terrorgrupper i regionen, har Israel gennemført mange luftangreb mod iranske mål i Syrien.

Primo april udførte Israels luftforsvar 4 luftangreb i løbet af mindre end en uge.

Alligevel fortsætter Iran med at sende våben og militært udstyr til Syrien, som transporteres til iransk-støttede terrorgrupper som Hizbollah i Syd-Libanon. Irans mål er at opbygge et stort arsenal af våben i regionen til fremtidige angreb mod Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem