Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk angreb i Damaskus rettet mod iranske våbeneksperter

Her ses resultatet af påstået israelsk angreb mod hemmeligt iransk anlæg i Syriens hovedstad, Damaskus. (Foto: Sociale medier)
Ifølge nyhedsbureauet Reuters er hemmeligt iransk anlæg i hjertet af Damaskus blev ødelagt af Israel.

Damaskus blev for nylig ramt af luftangreb, som Israel blev beskyldt for at stå bag. Nu ser det ud til, at luftangrebet ramte et møde mellem syriske og iranske militæreksperter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Syrien udtaler, at fem personer blev dræbt og 15 såret ved angrebet, der ramte en bygning i centrale dele af landets hovedstad den 18. februar. Israels forsvarshær (IDF) har ikke kommenteret angrebet og anklagerne. Israel har en politik om hverken at afvise eller bekræfte den slags.

Angrebet skete mod en bygning i et civilt kvarter i Kafar Sousah i Damaskus, hvilket er meget usædvanligt. En kilde i den syriske regering har udtalt til Reuters, at der lå et hemmeligt iransk militæranlæg i kælderen i den bygningen som blev angrebet. Det var her, mødet mellem de iranske og syriske eksperter blev holdt.

En af de dræbte siges at være forbundet med Syriens kemiske våbenprogram. Derudover siges en ingeniør med tilknytning til den iranske revolutionsgarde at være alvorligt såret. Ifølge Reuters var ingeniøren involveret i udviklingen af ​​iranske missiler.

Her ses et stort hul i jorden efter luftangrebet mod iransk anlæg i Damaskus. (Foto: SANA)

Ifølge en anden kilde Reuters har talt med, blev det bombet anlæg brugt af Iran til at udvikle præcisionsstyrede missiler. Israel har i flere år gennemført luftangreb i Syrien for at forhindre Iran i at udvikle og levere præcisionsstyrede missiler til sine allierede militser i regionen – eksempelvis den iranskstøttet terrororganisation Hizbollah i Syd-Libanon.

Præcisionsstyrede raketter udgør en stor trussel mod Israel.

Angrebet mod bygningen i Damaskus er blevet fordømt af Iran og Rusland, som begge er nøgletilhængere af det syriske regime.

Imad Mughniyeh, Hizbollahs berygtede terrorchef, blev dræbt i et påstået israelsk bombeangreb i samme kvarter i 2008.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem