Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Fjerde land har åbnet ambassade i Jerusalem

Her klipper Israels premierminister Naftali Bennett og Honduras præsident Juan Orlando Hernández den blå snor som markerer åbning af Honduras ambassade i Israels hovedstad Jerusalem. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Det mellemamerikanske land følger USA, Guatemala og Kosovo.

Det mellemamerikanske land Honduras havde 24. juni officiel åbning af sin nye ambassade i Jerusalem under overværelse af Israels premierminister Naftali Bennett og Honduras præsident Juan Orlando Hernández.

– Hr. præsident, du er en ægte ven af Israel, sagde Bennett til Hernández under indvielsesceremonien i Technological Park i Jerusalem.

– Det jødiske folk har en lang hukommelse og du vil blive husket i historiebøgerne som en der gjorde en modig og retfærdig gerning for staten Israel, sagde han.

Hernández fortalte at han besøgte Israel for første gang for 30 år siden og at det var en livsændrende oplevelse. Han pegede også på at Honduras er et af landene som oftest stemmer mod anti-israelske resolutioner i FN.

Honduras udenrigsminister Lisandro Rosales deltog også i åbning af ambassaden.

Honduras er det fjerde land som har åbnet en ambassade i Israels hovedstad Jerusalem, efter USA, Guatemala og Kosovo. derudover har EU-landene Tjekkiet og Ungarn ambassadekontor i byen. Tjekkiet åbnede sit ambassadekontor tidligere i år – læs HER.

Vores ambassade forbliver i Jerusalem – læs her

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem