Fjerde land har åbnet ambassade i Jerusalem

Det mellemamerikanske land følger USA, Guatemala og Kosovo.
Her klipper Israels premierminister Naftali Bennett og Honduras præsident Juan Orlando Hernández den blå snor som markerer åbning af Honduras ambassade i Israels hovedstad Jerusalem. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det mellemamerikanske land Honduras havde 24. juni officiel åbning af sin nye ambassade i Jerusalem under overværelse af Israels premierminister Naftali Bennett og Honduras præsident Juan Orlando Hernández.

– Hr. præsident, du er en ægte ven af Israel, sagde Bennett til Hernández under indvielsesceremonien i Technological Park i Jerusalem.

– Det jødiske folk har en lang hukommelse og du vil blive husket i historiebøgerne som en der gjorde en modig og retfærdig gerning for staten Israel, sagde han.

Hernández fortalte at han besøgte Israel for første gang for 30 år siden og at det var en livsændrende oplevelse. Han pegede også på at Honduras er et af landene som oftest stemmer mod anti-israelske resolutioner i FN.

Honduras udenrigsminister Lisandro Rosales deltog også i åbning af ambassaden.

Honduras er det fjerde land som har åbnet en ambassade i Israels hovedstad Jerusalem, efter USA, Guatemala og Kosovo. derudover har EU-landene Tjekkiet og Ungarn ambassadekontor i byen. Tjekkiet åbnede sit ambassadekontor tidligere i år – læs HER.

Vores ambassade forbliver i Jerusalem – læs her

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHvor mange palæstinensere blev dræbt af Hamas’ fejlskudte raketter?
Næste artikelPalæstinensiske journalister beder om FN-beskyttelse mod palæstinensiske myndigheder
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise