Palæstinenserne bliver ikke smidt ud af Jerusalem

Hvem er det som marginaliseres i Jerusalem?
Jerusalem har været det jødiske folks hovedstad i tre tusind år. (Foto: Ilirjan Rrumbullaku, flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Godt nok tages der her udgangspunkt i Norges statslige tv kanal NRK, men det kunne lige så godt have været DR.

Således forklarede NRKs Mellemøst-korrespondent Yama Wolasmal forklarede baggrunden for de seneste dages uro i Dagsrevyen 10. mai: «Baggrunden for de sammenstød vi har set de seneste dage er Israels ulovlige bosættelsespolitik, som går ud på at de ofte smider palæstinensere ud af hjem som de har boet i generationer for at bane vej for jødiske bosættere som kan overtage ejendommene. FN siger at det er et klart brud på folkeretten, og siger at det grænser til en krigsforbrydelse, mens Israel siger at Jerusalem er vores udelelige hovedstad og vi bygger der hvor vi vil.»

I en NRK-internetsag siger forsker Marte Heian-Engdal følgende til Wolasmal: «Optøjerne i Jerusalem må ses i sammenhæng med en systematisk marginalisering af palæstinenserne i Øst-Jerusalem.»

Men hvad siger statistikken?

Den procentvise befolkningstilvækst blandt araberne (palæstinenserne) i Jerusalem har været højere end den procentvise befolkningstilvækst blandt israelske jøder siden 1970’erne – læs HER. (med undtagelse af 1990 hvor et stort antal jødiske immigranter kom fra tidligere Sovjetunionen). Andelen jøder i befolkningen er faldet fra knap 72 procent i 1980 til omkring 60 procent i dag.

Både jøder og muslimer har lov til at flytte i Jerusalem. I 2019 var der 17.460 arabere som skiftede bolig i Jerusalem, omkring 33 procent af alle dem som flyttede internt i kommunen var arabere, ifølge oversigten fra Jerusalem Institute for Policy Research.

I 1990 var der 23.600 arabiske husstande i Jerusalem. Frem til 2019 steg antallet med 188 procent, til 68.000. I samme periode steg antallet af jødiske husstande kun med 64 procent, fra 101.200 husstande til 166.000 husstande, viser tal fra Jerusalem Institute for Policy Research. De fakta får du næppe fra NRK og NTB i Norge eller DR i Danmark.

Den aktuelle sag som palæstinenserne de seneste uger har som påskud for volden i Jerusalem er en ejedomstvist i Sheik Jarrah-nabolaget. Nogle få palæstinensiske familier har i årevis nægtet at betale leje for ejendomme som det israelske retssystem har fundet ud af tilhører en israelsk organisation. Nu har Israels højesteret lagt udkastordren i venteposition, alligevel fortsætter den palæstinensiske vold.

Israelske bosættelser er IKKE et brud på folkeretten
De israelske bosættelser er ikke et brud på folkeretten – læs HER og HER, og bliver heller ikke et brud på folkeretten selv hvis en FN-institution skulle hævde det.

Wolasmal og NRK har fortsat ikke nævnt hvad har lagt grunden til volden de seneste uge: Terroren kommer efter en intensiv og koncentreret opildning til vold og terror fra de palæstinensiske selvstyremyndigheder, som Danmark årligt støtter med mange millioner kroner – læs HER. For eksempel, i dagene før Ramadan, fra 2. til 10. april, sendte PAs officielle TV-station mindst 20 gange en sang som opildner til terror. NRK nævner heller ikke at palæstinensiske skolebøger indeholder voldsom opildning til terror, vold og had. Så sent som sidste måned blev skolebøgerne fordømt af EU parlamentet – læs HER.

NRK nævner heller ikke at palæstinensiske selvstyremyndigheder giver dødsdom eller fængsel på livstid med hårdt tvangsarbejde til arabere som sælger deres ejendom til israelske jøder – læs HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFlere terrorledere dræbt i luftangreb
Næste artikelDansk bistand kanaliseret til terrororganisationen PFLP
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise