Search
Benjamin Netanyahu tager imod Honduras præsident Juan Orlando Hernandez i Jerusalem i 2015. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Endnu et land flytter sin ambassade til Jerusalem

Ifølge Netanyahus kontor vil det ske inden årsskiftet.

Det mellemamerikanske land Honduras vil flytte sin ambassade til Jerusalem inden årsskiftet, samtidig med Israel vil åbne en ambassade i Honduras hovedstad Tegucigalpa, ifølge en pressemeddelelse fra premierministerens kontor, skriver Times of Israel.

Bekendtgørelsen kom efter en samtale mellem Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Honduras præsident Juan Orlando Hernández søndag.

Netanyahu siger at det vil styrke «det sande venskab» mellem landene på felter som turisme, investeringer, teknologi, landbrug, uddannelse og handel.

Ifølge udtalelsen fra premierministerens kontor var det en fælles bekendtgørelse fra de to lande, men Hernández tweetede en lidt mere lunken besked på Twitter, hvor han skrev at han håbede på at tage det historiske skridt inden årsskiftet, men understregede samtidig at «pandemien skal tillade det».

Honduras har for øvrigt den næststørste palæstinensiske befolkning i Latin-Amerika, efter Chile. Mattanya Cohen, Israels ambassadør i Honduras og Guatemala, udtaler at man netop derfor ikke troede på en ambassadeflytning.

– De sagde der ikke var en chance for at Honduras ville flytte ambassaden, siden der er en stor palæstinensisk befolkning i landet. Jeg gav ikke op. Vi startede med at tage forsigtig kontakt i baggrunden, med ministre, parlamentsmedlemmer og lokalsamfundet, fortæller Cohen i et interview med Israels militærradio Galei Zahal.

Indtil videre har USA og Guatemala åbnet ambassader i Jerusalem. En række lande har handels-, forsvars- og/eller kulturkontor i byen, inklusiv Honduras, Colombia, Brasilien, Australien og Ungarn.

Læs MIFF’s artikel fra 2019 om Honduras anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Også Serbien og Kosovo regner med at etablere ambassader i Jerusalem. EU har advaret de to lande mod at realisere den plan – læs MIFF’s artikel om det her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp