Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nyt land anerkender Jerusalem som Israels hovedstad

Benjamin Netanyahu tager imod Honduras præsident Juan Orlando Hernandez i Jerusalem i 2015. (Foto: Kobi Gideon, flickr.com)
Endnu et land følger i Donald Trumps fodspor og anerkender Jerusalem.

Honduras præsident Juan Orlando Hernandez rejser til Israel fredag ​​for at åbne et diplomatisk kontor i Jerusalem. Det betyder, at landet anerkender Jerusalem som Israels hovedstad, skriver Times of Israel.

”For mig er det en anerkendelse af, at Jerusalem er Israels hovedstad,” sagde Hernandez, før han rejste til Israel.

På nuværende tidspunkt vil det diplomatiske kontor i Jerusalem være en udvidelse af landets ambassade i Tel Aviv. På længere sigt kan resten af ​​ambassaden også følge efter.

Det var i december 2017, at den amerikanske præsident Donald Trump anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad og meddelte, at landet flytter sin ambassade til byen. Med tiden er andre lande også fulgt efter. Honduras naboland Guatemala har også anerkendt Jerusalem og flyttet sin ambassade dertil.

Honduras er et land i Mellemamerika, der grænser op til Guatemala, Nicaragua og El Salvador. Landet har over ni millioner indbyggere. Præsident Hernandez er trænet i MASHAV, Israels organ for internationalt udviklingssamarbejde, og har også tilbragt tid i Israel. Honduras og Israel har på det seneste udviklet meget tætte bånd. I 2016 underskrev landene en aftale, hvori Israel indgik en unik aftale om at forbedre de væbnede styrker i det mellemamerikanske land for at ruste dem bedre til at bekæmpe organiseret kriminalitet.

Honduras har for øvrigt den største andel af indbyggere med palæstinensisk oprindelse i Mellemamerika. Over 200.000 af landets indbyggere har herkomst fra Mellemøsten. De fleste er kristne arabere, der kom til landet i 1930’erne og 1940’erne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem