På billedet ses Tom Mercier som medvirker i Nadav Lapid's film "Synonymer" (Foto: Guy Ferrandis/SBS Films)

Nadav Lapid’s film ‘Synonymer’ vandt toppris ved Berlin’s internationale film festival ‘Berlinale’

Trods delte meninger vandt den israelske film Berlinale prisen for 2019.

The Jerusalem Post beskriver i sin artikel, hvorledes Nadav Lapid i sin film, Synonymer, skildrer historien om en israeler, som forsøger at glemme sine rødder under et længere ophold i Paris. I lørdags vandt filmen Den Gyldne Bjørn (topprisen ved den 69. Berlinale – Berlin’s International Film Festival).

Publikum havde delte meninger og derfor var filmen et kontroversielt valg. Der var dem som mente det var et prætentiøst og selvfornøjeligt film. Mens andre mente at filmen er en vidunderlig skildring af, hvor kompleks menneskets identitet kan være.

Nadav’s tidligere film er Politimænd og Børnehavelæren (som nu filmes på engelsk). Lapid har dedikeret Synonymer til sin mor, Era Lapid, som døde mens hun redigerede filmen. Nadav’s far, Chaim Lapid var filmens medforfatter og hjalp Nadav på filmsettet.

Nadav Lapid sagde blandt andet: “Synonymer er en film som muligvis vil blive set som en skandale i Israel…, men for mig er filmen også en hyldest.”

Tidligere på ugen vandt Synonymer FIPRESCI Critics’ Award (Den Internationale Federation af Filmkritikere).

Årets Berlinale markerede også den sidste festival for festivaldirektøren, Dieter Kosslick, som nu forlader festivalen efter 18 år. Kosslick har været en meget stærk fortaler for israelske film, hvorfor det var meget passende, at en israelsk film vandt i år.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp