Israel og Jordan indgår historisk aftale om åbent luftrum

– Endnu engang bryder vi nye grænser, denne gang i luften, sagde den israelske transportminister Miri Regev.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Jordans Kong Abdullah sammen i januar 2014. (Foto: GPO)
Her ses Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Jordans Kong Abdullah sammen i anden forbindelse i 2014. (Foto: GPO)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israel og Jordan har underskrevet aftale, der tillader flyvninger at krydse begge landes luftrum, det meddelte det israelske transportministerium torsdag, det skriver avisen Jerusalem Post.

Aftalen betyder at flyvetiden fra Israel til Golfen og Østasien reduceres betydeligt. Det vil også betyde en reduktion i brændstofforbrug og forurening.


Aftalen vil også give De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain som indgik normaliseringsaftaler med Israel 15. september (Abrahamaftalerne – læs MIFF’s artikler om aftalerne her) mulighed for at flyve over israelsk luftrum.

Jerusalem og Amman nåede frem til aftalen efter flere år, men fred mellem Israel, De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien, der tillod israelske flyvninger til emiraterne over deres luftrum, har fremskyndet processen. Læs MIFF’s artikel: Saudi-Arabien åbner sit luftrum for israelske flyvninger

Den Europæiske Organisation for Sikkerhed ved Luftnavigation – EUROCONTROL, spillede en vigtig rolle i forhandlingerne om aftalen.

– Endnu engang bryder vi nye grænser, denne gang sker det i luften. Takket være aftalen er Israel bedre integreret i regionen. Vi åbner nye ruter for samarbejde inden for transport, økonomi og diplomati med stater som deler grænser og har fælles interesser med os, og et partnerskab i visionen om regional fred, sagde Israels transportminister Miri Regev.

Israel og Jordan indgik fredsaftale i 1994, freden har ofte været en “kold fred” – læs MIFF’s artikler om freden mellem de to lande her.

Israels første fedsaftale med et arabisk land blev indgået med i Egypten i 1979 – læs MIFF’s artikler om forholdet mellem de to lande her.

Tidligere artikelEuropa kan ikke bekæmpe jødehad uden arbejdsdefinition af antisemitisme
Næste artikelEU smækker pengekassen i for PA: – Tag imod skatteinddrivelse fra Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)