Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Emiraterne har inviteret premierminister Netanyahu og præsident Herzog til FN-klimatopmøde i Dubai

Siden Israel underskrev de historiske Abraham-aftaler med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020, er regionen blevet forandret til det bedre. Her ses Emiraternes ambassade i Tel Aviv. (Foto: Eitan Elhadez-Barak/TPS, 14. juli 2021)
COP28 bliver premierminister Benjamin Netanyahus første officielle besøg i Emiraterne.

Siden Israel indgik de historiske Abraham-aftaler i 2020 med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, er regionen blevet forandret til det bedre og alt tyder på at den positive udvikling vil fortsætte.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu er blevet inviteret til at deltage i FN-klimatopmødet i Dubai den 30. november-12. december, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Besøget bliver Netanyahus første officielle besøg i Emiraterne.

Israels præsident Isaac Herzog er også inviteret til topmødet.

Emiraternes ambassadør i Israel Mohamed Mahmoud Al Khaja overbragte invitationerne til premierministeren og præsidenten i Jerusalem.

Emiraternes ambassadør i Israel Tweetede:
Ambassadør Mohamed Mahmoud Al Khaja har afleveret et brev på vegne af Emiraternes præsident Hans Højhed Sheiken Mohamed Bin Zayed og vicepræsident og premierminister Hans Højhed Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum til Israels præsident Isaac Herzog og premierminister Benjamin Netanyahu og invitetert dem til at deltage i klimakonferencen COP28 i Dubai.

Omkring 70.000 deltagere forventes at deltage ved topmødet i Expo City Dubai, inkl. en stor israelsk delegation med omkring 100 virksomheder.

Det var meningen at premierminister Netanyahu ville rejse til Emiraterne på officielt besøg tidligere i år, men besøget blev udskudt.

Den 31. maj 2022 underskrev Israel frihandelsaftale med Emiraterne. Den 26. marts 2023 indgik de to lande en toldaftale, der baner vejen for, at frihandelsaftalen træder i kraft.

– Frihandelsaftalen er vigtige for israelsk økonomi, for styrkelsen af båndene med Emiraterne og et vidnesbyrd om vigtigheden af Abraham-aftalerne, udtalte Israels udenrigsminister Eli Cohen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem