Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko i historiske forhandlinger om ‘Cyber Iron Dome’

Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko i historiske forhandlinger om cyber-sikkerhedssamarbejde i en tid med stigende cybertrussel fra Iran. (Illustrationsfoto)
Leder af Israels nationale cyberdirektorat beskriver møder om fælles cyberforsvarsplatform som historiske.

I 2020 indgik Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko de historiske Abraham-aftaler. Siden er der stort set dagligt kommet nyheder ind om hvordan forholdet mellem landene blomstre. Desværre har det ikke fået opmærksomhed i danske medier.

Se nogle af de artikler MIFFF har skrevet om Abraham-aftalerne her.

Nu har Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko holdt historiske møder om at oprette et ‘Cyber Iron Dome’- dvs. en fælles cyberforsvarsplatform. Møderne har fundet sted midt i en tid med stigende cybertrussel fra iranske hackere – se mere her.

– Det er et historisk møde. En erklæring fra parterne om cyber-samarbejde mod fælles fjender, fortalte Gaby Portnoy som leder Israels nationale cyberdirektorat, til Israels TV, Kan. Portnoy kaldte samarbejdet for “Cyber Iron Dome” – med reference til Israels missislforsvarssystem udviklet af Rafael Advanced Defence Systems og Israel Aerospace Industries, skriver i24NEWS.

Primo december gennemførte Israel og USA den største cyberøvelse nogensinde er gennemført sammen for at imødegå cybertruslen fra Iran. Øvelsen blev først afholdt på enhedens Georgia Cyber ​​Center, der ligger i den amerikanske stat Georgia. Det var den syvende cyberøvelse gennemført i fællesskab af de to allierede.

Israel anses for at være førende inden for cybersikkerhedsteknologi og var ultimo november vært for en international konference hvor 65 virksomheder fremviste Israel og israelsk cyberteknologi.

– For mig har Israel altid været det bedste sted, når det kommer til banebrydende over-the-state-of-art cybersikkerhedsteknologi, fortalte Ivan Constantin, cybersikkerhedsekspert fra Rumænien, til i24NEWS under konferencen som blev afholdt i Tel Aviv.

I juli lækkede iranske hackere personlige oplysninger fra over 300.000 israelere ved at hacke en populær hjemmeside, fortæller Israels Privacy Protection Authority.

Også Israels vandforsyning er blevet hacket af Iran med henblik på at forgifte israelernes drikkevand.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem