Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels ambassadør i Emiraterne: – Tårerne fik frit løb under første mindehøjtidelighed for faldne soldater og terrorofre i arabisk land

Israelske soldater setter opp flagg ved gravene til falne soldater på minnelunden Mount Herzl. (Foto: Flash90)
Israels ambassadør i Emiraterne Amir Hayek: - Aldrig har jeg grædt så meget under min tale.

Israels ambassadør i Emiraterne Amir Hayek stod for den første mindehøjtidelighed nogensinde holdt for Israels faldne soldater og terrorofre i et arabisk land i Abu Dhabi, skriver Times of Israel.

Under den historiske ceremoni blev der reciteret jødiske mindebønner inkl. Yizkor og Kaddish på hebraisk.

Israels ambassadør understregede under ceremonien at den jødiske stat vil samarbejde med Emiraterne og alle andre lande som: “stræber efter fred og en bedre verden.”

– Her i Abu Dhabi, bøjer vi vores hoveder og ærer dem, hvis død har givet os mulighed for at leve. Her sværger vi at tage os af kommende generationer for en bedre fremtid. Vi vil fortsætte med at huske de faldne og tage os af de sårede og deres familier,” sagde ambassadøren.

I samtale med radio 103FM, sagde ambassadøren at han blev overvældet af følelser under ceremonien: “Jeg kan ikke huske en tale, hvor jeg stoppede så mange gange for at fordøje og tørre tårerne væk. Tårer som var en blanding af sorg, håb og stærke følelser”.

Ambassadøren fortæller at ceremonien var en intern israelsk begivenhed afholdt på hebraisk, for at “huske og forstå hvor vi er, hvordan vi kan fortsætte med at stræbe efter fred og undgå mere blodsudgydelse.”

»Jeg synes, vi skal arbejde skridt for skridt. En mor, hvis søn er blevet dræbt – uanset om hun er jøde, kristen eller muslim sørger over sin søn,” understreger ambassadøren.

For få år siden havde en sådan ceremoni i et arabisk land væreet utænkelig, men takket være Abraham-aftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020, er regionen blevet transformeret og forholdet til Israel forandret til det bedre.

Abraham-aftalerne underskrevet i USA den 15. september 2020, normaliserede de diplomatiske forbindelser mellem Israel, Emiraterne og Bahrain. I december 2020 indgik Marokko og Israel en normaliseringsaftale og etablerede diplomatiske forbindelser. I januar 2021, underskrev Sudan aftalerne og erklærede deres hensigt til at fremme normaliseringen med Israel.

I 2021 blev der for første gang afholdt en ceremoni for Yom Hashoah (Holocaust) i et arabisk land. Ceremonien afholdt i Duba var et fælles initiativ af ISRAEL-is, en organisation hvis formål det er at forbedre Israels globale image og Together — Vouch for each other, en israelsk-arabisk NGO med israelsk-kristne Yoseph Haddad i spidsen. NGO’en arbejder for integrere israelske-arabere i det israelske samfund. Ved ceremonien sang den drusisk-israelske sanger Louis Ali og flere pro-israelske influencers fra arabiske lande deltog. Læs også: Saudiarabisk influencer fortæller hvorfor han blev Israel-ven

Se MIFFs interview med Yoseph Haddad i 2021:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem