Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Abrahamaftalerne bunder i ønsket om fred, ikke forsvar mod fælles fjender

15. september 2020 underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)
- Vi har alle en rolle at spille uanset om den er stor eller lille, i vores familie, lokalsamfund, skoler, sportsforeninger, moskeer og arbejdspladser. Jeg kommer til Israel for at omfavne vores israelske brødre som venner og familie på vores fælles vej med et fælles mål, skriver Dr. Ali Al Nuaimi, formand for Defense Affairs, Interior and Foreign Relations Committee of the United Arab Emirates’ Federal National Council.

– Det er med største glæde og tilfredshed at jeg endelig rejser til Israel for første gang. Det er en rejse som jeg har glædet mig til i lang tid. Min rejse til Israel handler ikke kun om at mødes med parlamentarikere, forskere i tænketanke, akademikere og samfundsledere. Min rejse handler også om at opbygge et venskab mellem os som mennesker – ikke enighed om at bekæmpe en fælles fjende, skriver Dr. Ali Al Nuaimi, formand for Defense Affairs, Interior and Foreign Relations Committee of the United Arab Emirates’ Federal National Council i Yediot Ahronot.

Det er blot knap halvandet år siden Israel indgik Abraham-aftalerne med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko. Siden da er forholdet mellem israel og de nævnte lande boomet i en sådan grad at det er svært at følge med – læs om aftalerne HER.

– Kritikkerne påstår hårdnakket at Abraham-aftalerne bunder i militære og forsvarsanliggender, i virkeligheden bunder aftalerne i et reelt ønske om fred for indbyggerne i region og i verden, understreger Nuaimi.

Udover ønsket om fælles militær- og forsvarsmål har vi allerede set store fremskridt i Corona-samarbejde, akademiske partnerskaber, kulturelle udvekslinger og uddannelsesprogrammer, skriver Nuaimi.

Det er på tide at se nærmere på hvad Abraham-aftalerne betyder for os der lever i regionen. I stedet for at fokusere på at dæmonisere en af ​​regionens stormagter, må vi forene os på baggrund af vores fælles menneskelighed. I Emiraterne, hvor vi har knap 200 nationaliteter, der lever og arbejder i fred og harmoni sammen, vil vi gerne udbrede filosofien af ​​en af vores grundlæggere, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyanud til regionen, ifølge Nuaimi.

Jeg er spændt på at møde parlamentarikere i Israels Knesset og bygge videre på den nøglerolle, vi har i regionalt og globalt diplomati so mrækker langt ud over vores nationale grænser og interne politik. Ægte diplomati findes i ansigt til anisgt interaktioner – ledet af vores unge som byder deres nye venner fra regionen velkommen med åbne arme. Ungdommen i denne region skal være i fokus for os alle, uanset hvor vi er, skriver Nuaimi.

Nuaimi: – Vi har alle en rolle at spille uanset om den er stor eller lille, i vores familie, lokalsamfund, skoler, sportsforeninger, moskeer og arbejdspladser. Jeg kommer til Israel for at omfavne vores israelske brødre som venner og familie på vores fælles vej med et fælles mål.

Hensigten med mit besøg er at udbygge vores samarbejde yderligere, fremme fred og skabe et endnu tættere forhold mellem vores to nationer og vores folk samt diskutere initiativer som vil hjælpe med at bekæmpe ekstremisme, had og fremme sameksistens, forklarer Nuaimi.

Derfor er det vigtigt at vi udover møder med Knesset-medlemmer og ministerier, også mødes med influencers i tænketanke, fredens vogtere bag kulisserne, som kan sikre en fælles fremtid for vores folk.

Abraham-aftalerne er kommet for at blive, og der er ingen vej tilbage. Aftalerne gavner hele regionen – især Israel på tværs af religion og etnicitet. Aftalerne er en bro til en fremtid, hvor vi finder fælles løsninger, ikke splittende krige. Dem som er modstandere af Abraham-aftalerne, vil ikke kunne ryste os eller få os til at vende tilbage til en tid før aftalerne. Vi forbinder ikke aftalerne med andre problemstillinger som vi måtte være uenige om – intet kan påvirke vores forpligtelse til Abraham-aftalerne.

Vores forhold er ikke begrænset til sikkerhed og konflikter i regionen. Emiraterne har i mange år været hjemsted for et jødisk samfund fra hele verden, hjemsted for nogle af de dygtigste hjerner inden for erhvervslivet og den akademiske verden. De kaldre Emiraterne for deres hjem længe før Abraham-aftalerne blev indgået.

Vi har i mange år været vært for delegationer fra den amerikanske jødiske komité, som er blevet mangeårige partnere i procesen. forholdet mellem Emiraterne og Israel har udviklet sig i et tempo ikke set før i regionen, med flere håndgribelige resultater på tværs af områder fra energi til landbrug, kunstig intelligens og sport.

Det er et forhold som vil fortsætte uanset regering, fra privat sektor til privat sektor, og frem for alt – i forholdet mellem mennesker Det er ikke sikkerhedsanliggender som tiltrækker og engagere offentligheden, men derimod det som påvirker os alle i hverdagen og gennem alle de små ting der rør vores hjerter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem