Her ses to iranske generaler i underjordisk drone-base i Iran, 28. maj 2022. (Foto: Den iranske hær)

– Iranske styrker udstationeret på Krim

I Israel er mange bekymrede for Irans brug af Ukraine som slagmark hvor de kan teste deres våben og herefter angribe verdens eneste jødiske stat.

USA udtaler de har beviser for at iranske styrker er blevet udplaceret på Krim og hjælpe Rusland med deres iranske droneangreb mod Ukraines infrastruktur og civilbefolkning. Iran menes at have sendt en mindre gruppe specialister afsted som hjælper Rusland med at bruge deres iranske angrebsdroner, skriver Times of Israel.

Som MIFF skrev ultimo august, er Iran blevet en af Ruslands vigtigste våbenleverandør. Rusland har blandt andet købt store mængder selvmordsdroner (Kamikaze-droner). Dronerne er blevet flittigt brugt som terror mod Ukraines befolkning og angreb mod landets vitale infrastruktur.

Iran har sendt personale fra deres revolutionsgarde til Krim som hjælp til russiske styrker. Det er også Irans Revolutions Grade som truer Israel via deres håndlangere i eksempelvis LibanonSyrienIrak og Yemen.

– Vores information viser at iranerne er ved at oplære og give teknisk støtte til styrkerne på Krimog at det er russerne som styrer dronerne, sier John Kirby, talsmand for USAs nationale sikkerhedsråd.

USA mener at Iran har udplaceret militært personale for at hjæpe Rusland fordi russerne mangler viden om deres Kamikazedroner. Alt tyder på at russerne har haft mange problemer med at bruge de iranske droner.

Rusland har købt flere forskellige droner fra Iran, den meste brugte er selvmordsdronen Shahed-136 som styrter ind i sit mål og eksploderer. Shahed-136 kan nå mål på omkring 2500 kilometer. Men de iranske droner har også mangler og ifølge Ukraines forsvar har de nedskudt mange af dronerne.

Udover droner er der også meldinger om at Iran sender ballistiske missiler til Rusland. I Israel er mange bekymrede for Irans brug af Ukraine som slagmark hvor de kan teste deres våben som de efterfølgende vil angribe Israel med.

Israel forsøger at hjælpe Ukraine i kampen mod Irans droner – eksemplevis ved at give Ukraine værdifuld efterretning om dronerne.

Her ses iransk drone blive affyret under militærøvelse i Iran, 25. august 2022. (Foto: Den iranske hær)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp