Her ses raketter blive skudt op under større iransk militærøvelse, januar 2021. Den store frygt i Israel er at Iran en dag kan placere et atomstridshoved på en af rakettene. Det vil true hele Israels eksistens. (Foto: IRGC)

– I lyset af den iranske trussel er Israels forsigtighed over for Ukraine det moralske valg

- Mens de progressive prædiker moral over Israels forsigtige tilgang til krigen i Ukraine, er det samarbejdet med Rusland, der tillader Israel at opfylde sin moralske pligt og stoppe Irans snu morderiske planer, skriver veteran journalist Ben-Dror Yemini.

CNNs stjernevært Christiane Amanpour er ligesom andre progressive stemmer sur på Israel for ikke at stå entydigt ved USA’s side mod Rusland, skriver veteran journalist Ben-Dror Yemini i Yediot Ahronot.

Det er intet andet end en farlig moralsk tribune, der ærligt talt savner moral.

I alt for mange år har Vesten lagt sig fladt ned for Iran, til trods for at Iran er den mest morderiske aktør i Mellemøsten, deres handlinger og ledere som har dræbt flere undrede tusind mennesker og fordrevet millioner hele vejen fra Yemen til Syrien, skriver Yemini.

Det sker på trods af, at Iran er årsagen til Libanons sammenbrud via Irans håndlanger – terrororganisationen Hizbollah. Det sker på trods af, at pro-iranske militser gør alt for at udvide ødelæggelsen til Irak. Det sker på trods af, at Iran gang på gang har erklæret i fuld offentlighed, at de har som erklæret mål at udslette Israel.

På trods af alt det har Vesten til hensigt at underskrive en ny atomaftale med Teheran, som vil gøre det meget farligere for de fleste mellemøstlige nationer.

Handelen mellem EU og Iran udgjorde i de seneste omkring 4 milliarder euro i eksport og omkring 700 millioner i import. I 2017-2018 lå det tal på omkring 20 milliarder euro. Det drastiske fald er ikke konsekvensen af et moralsk ræsonnement, men derimod lammende amerikanske sanktioner, påpeger Yemini.

En ny atomaftale vil genoprette Irans økonomiske magt, hvilket igen vil øge deres destruktive magt.
Endnu værre er den kendsgerning, at vestblokken på alle internationale arenaer – fra FN og UNESCO til Menneskerettighedsrådet og Verdenssundhedsorganisationen – for det meste tilslutter sig de uhyggelige fordømmelser, der er indledt af lyssky regimer.

Alene i FN’s Menneskerettighedsråd er Israel blevet fordømt 95 gange siden 2006 i modsætning til 11 fordømmelser af Iran. FN’s Generalforsamling har i mellemtiden fordømt Jerusalem 125 gange siden 2015, sammenlignet med kun seks for Teheran. Er det international moral eller international antisemitisme?

Israel står over for Iran med opbakning fra sunni-arabiske stater
. Til det formål har Jerusalem højst sandsynligt hemmelige aftaler med Rusland, som tillader Israel at angribe de iranske styrker, der forsøger at forskanse sig i det krigshærgede Syrien.

Men Amanpour har et krav, der søger at undergrave de aftaler under dække af “moral”. Efter hendes opfattelse er det lige meget, om hendes “moralske” holdning tjener til at gøre ondskabens akse meget mere magtfuld. Det betyder noget, om Hizbollah får præcisionsmissiler, der kan påføre Israel større skade, og det er lige meget, om det hele resulterer i mange, mange flere israelske ofre. Det betyder simpelthen ikke noget, skriver Yemini.

Vesten er med rette bekymret for Rusland, men hvorfor lukker de øjnene over for den iranske trussel? Hvor er moralen præcis her? At vende det blinde øje til situationen er effektivt lig med at svigte befolkningerne i Mellemøsten – både muslimer og jøder.

Den passive tilgang fører til en vanærende aftale med Iran, som kun vil tjene til at udvide den islamiske republiks dødsindustri. Vi skal bekæmpe russisk aggression. Men hvorfor går de imod Rusland, og med rette, samtidig med at de vifter med det hvide flag, når det gælder Iran?

USA er uden tvivl Israels vigtigste allierede, Rusland er aggressoren, og Ukraine er offeret. Derfor tilsluttede Israel sig FN’s fordømmelse af Moskva. Men det var ikke nok til at formilde Amanpour og hendes lignende.

Israel skal fortsætte sin kamp mod den mest morderiske aktør i Mellemøsten. Det er ikke kun i Israels interesse, det er også i USA’s interesse og for ethvert anstændigt menneske i Mellemøsten og Vesten.

Som allieret må USA kunne forstå det, samt at handlefriheden til at stoppe Irans stigende magt, er et moralsk imperativ, som Jerusalem simpelthen ikke kan opgive, og hvis det betyder, at den israelske regering skal gå på æggeskaller over for Moskva , så må det være sådan.

Derudover – hvis en hårdere israelsk holdning mod Rusland havde ført til et vendepunkt, så burde de have ført en anden politik. Men det er klart, at et stop for israelske operationer mod Iran på syrisk jord kun vil føre til endnu mere blodsudgydelse og ødelæggelse.

Under de omstændigheder vælger Israel den moralske tilgang. De eneste, der har et moralsk forfald, er dem, der søger at sabotere krigen mod Irans snu morderiske planer.

Mener Hizbollah stod bag vejbombe

En ung israelsk-arabisk mand blev alvorlig såret da en vejbombe eksploderede på en motorvej i det nordlige Israel. Israels forsvarshær mistænker terrororganisationen Hizbollah for at stå bag terrorangrebet.

Read More »
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp