Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels ambassadør i FN: – Iran tester missiler med atomkapacitet

Iran fremviste for nylig på statsligt TV en underjordisk base med krydsermissiler og ballistiske missiler. (Foto: IRGC)
- Irans Revolutionsgarde har i flere måneder testet ballistiske missiler med atomkapacitet og overtrådt FNs resolution 2231, skriver Gilad Erdan i sit brev til FNs Sikkerhedsråd.

Mens verdensmagterne intensiverer bestræbelserne på at vende tilbage til en atomaftale med Iran, har Israel afsløret at Iran tester ballistiske missiler som kan bruges med atom – i strid med atomaftalen, skriver avisen Israel Hayom.

Israels ambassadør i FN Gilad Erdan har sendt et brev til FN’s Sikkerhedsråd og FNs generalsekretær Antonio Guterres med oplysninger om Irans ulovlige missilaktiviteter i strid resolution 2231 i forbindelse med atomaftalen blev indgået med Iran i 2015.

Læs brevet her:

Irans revolutionsgarde har i flere måneder testet missiler inklusiv atomvåben, skriver Erdan blandt andet i brevet til FN. Erdan opfordrer FN’s Sikkerhedsrådsmedlemmer til at fordømme Teherans handlinger.

Sikkerhedsrådet skal reagere på Irans trusler mod verdensfred og sikkerhed, skriver Erdan og han beskriver i detalje, hvilken slags missiler Iran har testet og hvilken kapacitet de har.

Under en af ​​Irans militære øvelser i midten af ​​januar “Den store profet 15”, testede iranske styrker missiler med forskellig rækkevidde, inklusiv de ballistiske missiler Sejjil og Qader som er i stand til at bære et sprænghoved på 650 kg og har en rækkevidde på ca. 2.000 km.

Teherans teknologiske fremskridt afspejler igen forbindelsen mellem regimets rumfart og militære programmer som samarbejder om at udvikle regimets atomkapacitet, skriver Erdan i brevet.

I mellemtiden advarede Iran Israel og USA torsdag om mulig gengældelse, efter Israel angiveligt ramte Saviz, et skib med iransk flag i Det Røde Hav tirsdag. Læs mere om hændelsen her.

“USA var uden tvivl involveret,” sagde en iransk militær talsmand.

Læs MIFFs tidligere artikler om Iran her.

Læs hvorfor Iran er en trussel mod Israel og Mellemøsten her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem