Israels ambassadør i FN: – Iran tester missiler med atomkapacitet

- Irans Revolutionsgarde har i flere måneder testet ballistiske missiler med atomkapacitet og overtrådt FNs resolution 2231, skriver Gilad Erdan i sit brev til FNs Sikkerhedsråd.
Iran fremviste for nylig på statsligt TV en underjordisk base med krydsermissiler og ballistiske missiler. (Foto: IRGC)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Mens verdensmagterne intensiverer bestræbelserne på at vende tilbage til en atomaftale med Iran, har Israel afsløret at Iran tester ballistiske missiler som kan bruges med atom – i strid med atomaftalen, skriver avisen Israel Hayom.

Israels ambassadør i FN Gilad Erdan har sendt et brev til FN’s Sikkerhedsråd og FNs generalsekretær Antonio Guterres med oplysninger om Irans ulovlige missilaktiviteter i strid resolution 2231 i forbindelse med atomaftalen blev indgået med Iran i 2015.

Læs brevet her:

Irans revolutionsgarde har i flere måneder testet missiler inklusiv atomvåben, skriver Erdan blandt andet i brevet til FN. Erdan opfordrer FN’s Sikkerhedsrådsmedlemmer til at fordømme Teherans handlinger.

Sikkerhedsrådet skal reagere på Irans trusler mod verdensfred og sikkerhed, skriver Erdan og han beskriver i detalje, hvilken slags missiler Iran har testet og hvilken kapacitet de har.

Under en af ​​Irans militære øvelser i midten af ​​januar “Den store profet 15”, testede iranske styrker missiler med forskellig rækkevidde, inklusiv de ballistiske missiler Sejjil og Qader som er i stand til at bære et sprænghoved på 650 kg og har en rækkevidde på ca. 2.000 km.

Teherans teknologiske fremskridt afspejler igen forbindelsen mellem regimets rumfart og militære programmer som samarbejder om at udvikle regimets atomkapacitet, skriver Erdan i brevet.

I mellemtiden advarede Iran Israel og USA torsdag om mulig gengældelse, efter Israel angiveligt ramte Saviz, et skib med iransk flag i Det Røde Hav tirsdag. Læs mere om hændelsen her.

“USA var uden tvivl involveret,” sagde en iransk militær talsmand.

Læs MIFFs tidligere artikler om Iran her.

Læs hvorfor Iran er en trussel mod Israel og Mellemøsten her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDen glemte tragedie af jøderne i Tunesien under Anden Verdenskrig
Næste artikelUiO-forsker forklarer hvad stammer og klaner betyder i Mellemøsten
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise