Israel har angiveligt angrebet iransk «spionskib»

Skibet var den iranske revolutionsgardes maritime kommandocentral.
Det iranske skib Saviz blev brugt som maritimt kommandocenter for den iranske revolutionsgarde. Nu bekræfter Iran at skibet blev angrebet i Det Røde Hav. Ifølge New York Times stod Israel bag angrebet. (Foto: Skærmdump)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Ifølge avisen The New York Times har Israel meddelt USA at de stod bag angrebet mod det iranske skib Saviz i Det Røde Hav tirsdag 6. april. Angrebet er angiveligt gengældelse for iransk angreb mod et israelske skib. Den maritime skyggekrig mellem Israel og Iran er for alvor kommet op til overfladen de seneste måneder.

Saviz er kendt som et spionskib som drives af Irans mægtige revolutionsgarde, blev angrebet med miner fæstnet til skroget, bekræfter iranske myndigheder. Et israelsk-nødhjælpsskib blev angrebet med samme metode tidligere i år – læs mere om angrebet HER.

The New York Times citerer en ikke navngivet amerikansk embedsmand som udtaler at Israel har meddelt at de stod bag angrebet. USA afkræfter at de stod bag angrebet mod det iranske spionskibet.

Israelerne udtaler at angrebet var gengældelse for tidligere iranske angreb mod israelske skibe, og at Saviz blev skadet under vandlinjen, udtaler kilden til avisen. Det vides ikke hvor store skaderne mod det iranske skib er.

Saviz er officielt listet som et fragtskib, men det er en dårlig skjult hemmelighed at skibet fungerer som en flydende base for revolutionsgarden. Skibet er angiveligt igennem flere år blevet brugt til at overvåge aktiviteten i Det Røde Hav. Skibet har flere radarer og sensorer og på dækket er der lette både som kan sendes ud ved behov.

Skibet mistænkes også for at være blevet brugt til at smugle våben til den iransk-støttet Houti-milits i Yemen. Det er det første militære skib som angribes i den pågående maritime skyggekrig mellem Israel og Iran. Skibet er angiveligt blevet angrebet udenfor kysten af Eritrea i Det Røde Hav.

Det er ikke kommet officielle kommentar fra Israel.

Her er det ubekræftede billede som menes at vise skaderne på skroget af det iranske skib efter angrebet. (Foto: Twitter)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise