Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel har angiveligt angrebet iransk «spionskib»

Det iranske skib Saviz blev brugt som maritimt kommandocenter for den iranske revolutionsgarde. Nu bekræfter Iran at skibet blev angrebet i Det Røde Hav. Ifølge New York Times stod Israel bag angrebet. (Foto: Skærmdump)
Skibet var den iranske revolutionsgardes maritime kommandocentral.

Ifølge avisen The New York Times har Israel meddelt USA at de stod bag angrebet mod det iranske skib Saviz i Det Røde Hav tirsdag 6. april. Angrebet er angiveligt gengældelse for iransk angreb mod et israelske skib. Den maritime skyggekrig mellem Israel og Iran er for alvor kommet op til overfladen de seneste måneder.

Saviz er kendt som et spionskib som drives af Irans mægtige revolutionsgarde, blev angrebet med miner fæstnet til skroget, bekræfter iranske myndigheder. Et israelsk-nødhjælpsskib blev angrebet med samme metode tidligere i år – læs mere om angrebet HER.

The New York Times citerer en ikke navngivet amerikansk embedsmand som udtaler at Israel har meddelt at de stod bag angrebet. USA afkræfter at de stod bag angrebet mod det iranske spionskibet.

Israelerne udtaler at angrebet var gengældelse for tidligere iranske angreb mod israelske skibe, og at Saviz blev skadet under vandlinjen, udtaler kilden til avisen. Det vides ikke hvor store skaderne mod det iranske skib er.

Saviz er officielt listet som et fragtskib, men det er en dårlig skjult hemmelighed at skibet fungerer som en flydende base for revolutionsgarden. Skibet er angiveligt igennem flere år blevet brugt til at overvåge aktiviteten i Det Røde Hav. Skibet har flere radarer og sensorer og på dækket er der lette både som kan sendes ud ved behov.

Skibet mistænkes også for at være blevet brugt til at smugle våben til den iransk-støttet Houti-milits i Yemen. Det er det første militære skib som angribes i den pågående maritime skyggekrig mellem Israel og Iran. Skibet er angiveligt blevet angrebet udenfor kysten af Eritrea i Det Røde Hav.

Det er ikke kommet officielle kommentar fra Israel.

Her er det ubekræftede billede som menes at vise skaderne på skroget af det iranske skib efter angrebet. (Foto: Twitter)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem