Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Mener Iran stod bag angreb på israelsk skib

Eksplosioner har forårsaget flere huller i skroget på det israelskejet fragtskib Helios Ray i Omanbugten. (Foto: Twitter)
– Helt klart en handling begået af Iran, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

Den 26. februar skete der flere eksplosioner på det israelskejet fragtskib MV Helios Ray i Omanbugten. Mandskabet ombord kom ikke noget til ved eksplosionerne, men eksplosionerne forårsagede flere huller i skroget. Skibet måtte herefter søge nødhavn i Dubai

I et TV-interview 1. marts siger Israels premierminister Benjamin Netanhahu at Iran stod bag eksplosionerne.

– Det er helt klart en handling begået af Iran, udtaler Netanyahu til TV-kanalen KAN.

Det israelskejet fragtskib Helios Ray er muligvis belvet angrebet af iranske kommandosoldater. (Foto: Shipspotting)

Israel mener det var en marinestyrke fra den iranske revolutionsgarde som udførte angrebet. I ly af natten har kommandosoldater angiveligt brugt hurtigbåde til at sætte eksplosiver fast på ydersiden af skroget. Der har tidligere været spekulationer om at eksplosionerne kunne være forårsaget af raketter.

På spørgsmålet om Israel vil svare igen på angrebet, svarede Netanyahu at «Iran er Israels største fjende og vi vil slå til mod dem over hele regionen». Søndag kom der meldinger om luftangreb mod iranske mål i Syrien, men det er ikke bekræftet hvorvidt Israel stod bag angrebet.

Det er ikke første gang Iran anklages for at angribe skibe i Omanbugten. I juni 2019 blev Iran anklaget for at bombe en olietanker i området.

Her ese en olietanker i brand i den persiske i 2019 efter iransk angreb.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem