Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Ifølge Indien stod Iran bag bombeangreb ved Israels ambassade

Indisk politi vogter området hvor bomben sprang udenfor den israelske ambassade 29. januar 2021. (Foto: Twitter)
Mener angrebet var ment som besked til Israel.

Indisk efterretning har konkluderet at Iran var ansvarlig for bombeeksplosionen udenfor den israelske ambassade i New Dehli i januar. En lokal shiamuslimsk terrorcelle har angiveligt plantet sprængstoffet, skriver indiske medier.

Bevis fra gerningsstedet pegede allerede tidligt i efterforskningen på iransk involvering. Det var angiveligt den iranske revolusionsgardens Quds-styrke som stod bag angrebet. Bomben blev åbenbart akitveret med fjernkontrol.

Ingen mennesker blev såret ved bombeangrebet – eksperter som indiske medier har talt med, mener at det ikke var tilfældigt. De mener Iran ikke ønskede at havne i diplomatiske problemer med Indien, som de har et godt forhold til.

– Angrebet var en klar besked om at truslen er reel, udtaler ekspert involveret i efterforskningen til avisen Hindustan Times.

ved gerningsstedet blev der også fundet et brev hvori Israels ambassadør, Ron Malka blev truet på livet samt en advarsel om at bombeangrebet kun var begyndelsen.

Iran stod angiveligt også bag et angreb mod et israelsk skib – læs mere HER. Ifølge Israels miljøminister stod Iran også bag et oleutslip – læs mere HER, udenfor kysten af Israel. Udslippet er den største miljøkatastrofe i Israels historie – læs mere HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem