Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Iran: – Vi kan udslette Israel på 30 minutter

Iranske Shahab-3 har lang rækkevidde og er et af de våben, som Iran kan angribe Israel med. (Foto: Wikipedia)
På flere af Irans raketter står der "Død over Israel".

Ifølge Middle East Media Research Institute (MEMRI) kommer Mojtaba Zannour, leder af national sikkerhed og udenrigspolitik i Irans Majlis [råd] med trusler mod Israel. Zannour siger, at iranske droner overvåger de amerikanske baser i regionen, og at hvis “Israel eller Amerika begør en fejltagelse, så vil Israel ikke eksistere mere end tyve til tredive minutter,” skriver Jerusalem Post.

-Vi har implementeret en strategi om asymmetrisk krigføring. Hvad betyder det? Det betyder, at vi gør fjendens styrker ineffektive eller mindre effektive – ved at udnytte deres svagheder. Vi har fokuseret og arbejdet med disse ting. Vi har skabt en afskrækkende virkning, siger Zannour til den iranske tv-kanal Channel 5.

Det er uklart, hvad den iranske leder mener med “en fejltagelse”, men Iran kan for eksempel gennemføre et hævneangreb, hvis Israel angriber den Iran-støttede milits i Syrien. Israel har gennemført adskillige luftangreb i Syrien i de senere år for at forhindre Iran i at forankre sig i nabolandene eller for at forhindre smugling af avancerede våben til Iran-loyale grupper.

I de seneste måneder er Iran blevet beskyldt for at have støttet Golf-olietankskibsangrebene og et omfattende angreb mod den saudiarabiske olieindustri. Efter angrebene har USA fremsat alvorlige trusler mod det iranske regime, men truslerne er ikke fulgt op af militære angreb.

Den iranske leder Mojtaba Zannour siger “Død over Israel” på landets raketter. (Foto: YouTube)

Den kendte israelske kommentator Avi Issacharoff skrev i begyndelsen af ​​oktober, at Trump-administrationens afvisning af at konfrontere Iran kun gør den islamiske republik mere aggressiv. Han frygter, at Iran også kan vælge at angribe Israel, da de ikke er bange for et modangreb.

“Endnu en gang ser det ud til, at en administration – denne gang ledet af Trump, truer med at handle, men ikke gør det – er blevet lammet,” skrev Issacharoff i sin kommentar i Times of Israel.

Yoav Galant, israelsk minister og tidligere chef for den sydlige kommando i IDF, mener også, at Iran kan angribe Israel. Han frygter, at Iran vil bruge krydsermissiler til at angribe Israel på samme måde som de angreb olieanlægget i Saudi-Arabien, skriver Jerusalem Post.

I interviewet med Channel 5 anerkender Zannour også, at de tomme trusler fra USA betyder, at de ikke længere er så bange for konsekvenserne af at angribe amerikanske allierede i Mellemøsten. Han mener, at det viser, at Irans afskrækkelse fungerer.

-Derfor angreb USA os ikke. Hvis vi holder os til en politik om at slå tilbage, vil den garantere landets sikkerhed, siger Zannour.

Han siger også i interviewet, at der står “Død over Israel” på landets raketter.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu advarede for nylig, at Iran forsyner sine loyale tilhængere i Libanon, Syrien, Irak – og nu også Yemen – med avancerede våben, der kan bruges til et fremtidig angreb på Israel.

“Iran er den største trussel mod stabilitet og fred i Mellemøsten,” sagde Netanyahu, der ønsker, at verdenssamfundet skal stå mere op mod Iran.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem