Search
Det iransk-producerede krydsermissil Hoveyzeh blev taget i brug i 2019. Her fra en udstilling i Iran. (Foto: Wikipedia)

Dette våben er Irans nyeste trussel

Den Islamiske Republik udvikler raketter, der kan ramme overalt i Mellemøsten.

Premierminister Benjamin Netanyahu advarer om, at Iran arbejder på at udvikle og indsætte nye præcisionsstyrede våben, der kan ramme overalt i Mellemøsten. Iran indsætter blandt andet våben i Yemen, hvor de er allieret med Houthi-militsen, for at ramme mål i Israel, skriver Times of Israel.

-De vil indsætte missiler i Irak og Syrien. Derudover vil de konvertere Hizbollahs arsenal på 130.000 raketter til præcisionsstyrede raketter. De er allerede begyndt at indsætte nye våben i Yemen med det mål at nå Israel, sagde Netanyahu på en pressekonference med den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin.

Netanyahu og Israel ønsker flere økonomiske sanktioner for at begrænse Iran.

Det er uklart, hvilken slags strategisk fordel Iran ville få ved at angribe Israel fra Yemen, som ligger næsten dobbelt så langt fra Israel som Iran. Men det giver Israel en anden front, hvor de skal beskytte sig mod iranske angreb. Det israelske luftforsvar er allerede blevet justeret for at imødekomme den nye trussel.

Iran har tidligere forsynet loyale shiitiske milits i Libanon, Syrien og det nordlige Irak med våben. Derudover støtter de Hamas og Islamisk Jihad i Gaza. Den Islamiske Republik ønsker at bruge sine loyale tilhængere til at angribe Israel.

-Iran er den største trussel mod stabilitet og fred i Mellemøsten, sagde Netanyahu, der ønsker, at verdenssamfundet skal stå mere op mod Iran.

I september led et saudiarabisk olieanlæg store skader efter et angreb med en drone og krydsermissiler. Den Iran-støttet Houthi-milits påtog sig ansvaret for angrebet, men USA, Saudi-Arabien, Storbritannien, Frankrig og andre mener, at det var Iran selv, som stod bag angrebet – noget de nægter.

Mange frygter, at Iran vil gennemføre et lignende angreb mod Israel, måske som et hævnangreb, hvis Israel angriber Iran-loyale militser, som befinder sig i Syrien. Krydsermissiler er meget vanskelige at stoppe og kan forårsage store skader.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp