Shin Bet har afværget PFLP terrorangreb inspireret af mordet på 17-årige Rina Shnerb

Terrorcellen i Populær Front for befrielsen af Palæstina (PFLP) blev finansieret af Iran og Hizbollah.
Rina Shnerb på 17 år blev dræbt under PFLP- terrorangrebet d. 23 august 2019. (Foto: Privat)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet har afværget terrorangreb planlagt af en terrorcelle i terrorgruppen Populær Front for befrielsen af Palæstina (PFLP) mod israelske borgere og israelske soldater (IDF). Terrorcellen blev trænet og finansieret af Iran og Hizbollah, udtaler Shin Bet. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Afdækning af terrorcellen, der opererede under dække af at være en palæstinensisk NGO ved navn Al-Shabab Al-Alumi Al-Arabi begyndte efter 20. april, hvor den 23-årige PFLP aktivist Yazan Abu Salah fra landsbyen Araba nær Jenin blev anholdt og afhørt.

Under afhøringen fik Shin Bet efterretninger om Abu Salahs medvirken i planlægning af ​​terrorangreb på Vestbredden, køb af våben og rekruttering af aktivister til at lede to forskellige celler, en i Samaria og en i Ramallah.

Ifølge Shin Bet har Abu Salah tilstået at have planlagt cellernes udførelse af flere alvorlige terrorangreb. Blandt andet et terrorangreb mod den jødiske bosættelse Harish og kidnapning af en israelsk soldat for at tvinge den israelske regering til at frigive palæstinensiske fanger fra israelske fængsler.

Under afhøringen blev Abu Salahs forbindelser til den palæstinensiske NGO også afsløret. NGO’ens militære fløj al-Kharqi al-Alumi al-Arabi har fokus på militær aktivitet i Syrien mod Islamisk Stat gruppen al-Nusra fronten og modstandere af Assad regimet.

Efter afhøring af Abu Salah blev hans fætter, den 29-årige Mahmud Abu Salah fra Bir Zeit også anholdt. Under hans afhøring hos Shin Bet kom det også frem at de har fælles træning sammen med aktivister i Iran, med Hizbollah og den syriske hær som også finansierer deres aktiviteter. Læs MIFFs artikler om Iran her. Læs MIFFs artikler om Hizbollah her.

Organisationen ledes af Assad Al-Amali, der også går under navnet Du-al-Qarqi, opererer fra Libanon og er deres forbindelse med Iran og Hizbollah.

– Vores efterforskning afslørede deres tætte samarbejde med Iran og Hizbollahs som skal fremme terroraktiviteter mod Israel, udtaler Shin Bet i en erklæring. Ifølge Shin Bet skulle Abu Salah efter planen være rejst til Libanon for at få militær træning, lære at skyde, betjene droner, fremstille våben og andet.

– Efterforskningen afslørede også at Abu Salah hentede inspiration til planlægning og gennemførelse af terrorangrebene fra PFLP-terrorangrebet i Ein Bubin (Dolev floden) hvor 17-årige Rina Shnerb blev myrdet, udtaler Shin Bet i deres erklæring. Læs MIFFs artikler om mordet på Rina her. Læs også MIFFs artikler om hvordan dansk bistand har været med til at finansiere mordet på Rina.

I december meddelte Shin Bet at de havde afsløret 50 personer som var med i en PFLP-terrorcelle – læs MIFFs artikel om sagen her. Terrorcellen menes at stå bag flere alvorlige terrorangreb i området – inklusiv mordet af Rina.

Som en del af efterforskningen blev de 50 PFLP medlemmer og ældre medlemmer af terrorgruppen anholdt. Der blev beslaglagt en stor mængde våben – blandt andet flere M-16, Kalashnikov, Uzi, Galil automatiske rifler, pistoler med lyddæmpere, ammunition, gødning til at bygge bomber, walkie-talkies, teleskopiske enheder og andet.

Efter afhøringerne af de to fætre blev yderligere otte personer involveret i planlægning af terror​​angreb mod israelske mål også anholdt.

– Vores efterforskning understregeder endnu en gang de nære bånd mellem Iran, Hizbollah og terrororgruppen PFLP som skal fremme terroraktiviteter mod Israel. Vi vil fortsætte arbejdet for at forhindre enhver terroraktivitet mod israelske borgere, udtalte Shin Bet i deres erklæring. Læs flere MIFF artikler om Shin Bet her.

Læs også om Blekingegadebanden i Danmark som begik politisk motiveret kriminalitet for at støtte PFLP.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDer er i dag knap 14,5 millioner jøder i verden
Næste artikelHistorisk energiaftale for Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise