Under halvdelen af briterne ved hvor mange jøder blev myrdet under Holocaust

- Det manglende kendskab til Holocaust bekymrer os, siger jødisk organisation.
Her ses nogle de "heldige" fangere fra koncentrationslejren Auschwitz kort efter befrielsen i januar 1945 af sovjetiske styrker. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I undersøgelse blandt 2000 voksne briter svarer 52% at de ikke ved hvor mange jøder som blev myrdet under Holocaust. 22% kan ikke nævne navnet på en eneste nazistisk koncentrationslejr, skriver Jerusalem Post.

Undersøgelsen blev foretaget af organisationen Claims Conference forud for markeringen af 83. årsdagen for Krystalnatten 9-10 november 1938.

Flere internationale undersøgelser har vist at der skal gøres noget nu. Sådan skrev MIFF 10. november 2021: Når vi diskuterer erfaringerne fra Holocaust, skal vi huske, at Holocaust ikke skete ud af det blå fra dag til dag. Forinden havde der igennem flere år været systematisk opildning til antisemitisme og diskrimination mod jøder. Det er netop derfor vi mindes Krystallnatten som vendepunktet i den kæde af begivenheder som endte med gaskamrene og krematorierne i Auschwitz. Når vi mindes hvad der skete, kaster vi lys over den historiske sandhed og fortæller historierne om de sidste Holocaust-overlevende, der var der. Læs HER.

– Vi er meget bekymrede over over hvor udbredt det manglende kendskab til Holocaust er, siger præsident i Claims Conference Gideon Taylor.

Organisationen blev etableret i 1951 med henblik på at forhandle med Tyskland om økonomisk kompensation for jødeforfølgelserne. I dag arbejder de blandt andet for at ofrene får deres stjålet/beslaglagte ejendomme tilbage med tilbagevirkende kraft.

Organisationens undersøgelse viser også at 76% af briterne aldrig har hørt om Kindertransport – børnetransporterne til Storbritannien. I 1938 gav den britiske regering visum til 10.000 jødiske børn, hvilket reddede dem fra gaskammeret.

Børnenes forældre sendte dem til Storbritannien fra Nazi-Tyskland, Østrig, Tjekkoslovakiet og Polen. Mange af børnene som blev sendt med Kindertransport til Storbritannien var de eneste som overlevede Holocaust i deres familie.

Organisationen Claims Conference har tidligere udført lignende undersøgelser i USA. I USA var kendskabet til Holocaust endnu lavere end i Storbritannien. 31% af de adspurgte amerikanere svarede sidste år at de troede at antallet af jødiske Holocaust-ofre var meget lavere end 6 millioner. Knap halvdelen – omkring 45%, kunne ikke sige navnet på en eneste nazistisk koncentrationslejr.

Her ses statuen til minde om jødiske Kindertransporter til Storbritannien på Liverpool Street centralt i London.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIdømt fængsel på livstid for brutalt mord på Holocaust-overlevende
Næste artikelHistorisk marineøvelse i Det Røde Hav
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise