Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Under halvdelen af briterne ved hvor mange jøder blev myrdet under Holocaust

Her ses nogle de "heldige" fangere fra koncentrationslejren Auschwitz kort efter befrielsen i januar 1945 af sovjetiske styrker. (Foto: Wikipedia)
- Det manglende kendskab til Holocaust bekymrer os, siger jødisk organisation.

I undersøgelse blandt 2000 voksne briter svarer 52% at de ikke ved hvor mange jøder som blev myrdet under Holocaust. 22% kan ikke nævne navnet på en eneste nazistisk koncentrationslejr, skriver Jerusalem Post.

Undersøgelsen blev foretaget af organisationen Claims Conference forud for markeringen af 83. årsdagen for Krystalnatten 9-10 november 1938.

Flere internationale undersøgelser har vist at der skal gøres noget nu. Sådan skrev MIFF 10. november 2021: Når vi diskuterer erfaringerne fra Holocaust, skal vi huske, at Holocaust ikke skete ud af det blå fra dag til dag. Forinden havde der igennem flere år været systematisk opildning til antisemitisme og diskrimination mod jøder. Det er netop derfor vi mindes Krystallnatten som vendepunktet i den kæde af begivenheder som endte med gaskamrene og krematorierne i Auschwitz. Når vi mindes hvad der skete, kaster vi lys over den historiske sandhed og fortæller historierne om de sidste Holocaust-overlevende, der var der. Læs HER.

– Vi er meget bekymrede over over hvor udbredt det manglende kendskab til Holocaust er, siger præsident i Claims Conference Gideon Taylor.

Organisationen blev etableret i 1951 med henblik på at forhandle med Tyskland om økonomisk kompensation for jødeforfølgelserne. I dag arbejder de blandt andet for at ofrene får deres stjålet/beslaglagte ejendomme tilbage med tilbagevirkende kraft.

Organisationens undersøgelse viser også at 76% af briterne aldrig har hørt om Kindertransport – børnetransporterne til Storbritannien. I 1938 gav den britiske regering visum til 10.000 jødiske børn, hvilket reddede dem fra gaskammeret.

Børnenes forældre sendte dem til Storbritannien fra Nazi-Tyskland, Østrig, Tjekkoslovakiet og Polen. Mange af børnene som blev sendt med Kindertransport til Storbritannien var de eneste som overlevede Holocaust i deres familie.

Organisationen Claims Conference har tidligere udført lignende undersøgelser i USA. I USA var kendskabet til Holocaust endnu lavere end i Storbritannien. 31% af de adspurgte amerikanere svarede sidste år at de troede at antallet af jødiske Holocaust-ofre var meget lavere end 6 millioner. Knap halvdelen – omkring 45%, kunne ikke sige navnet på en eneste nazistisk koncentrationslejr.

Her ses statuen til minde om jødiske Kindertransporter til Storbritannien på Liverpool Street centralt i London.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem