Search
På billedet ses terrororganisationen Hizbollah's leder Nasrallah. (Foto: @ActForIsrael)

Over 230 europæiske og amerikanske lovgivere har underskrevet opfordring til EU-forbud af Hizbollah

- Terrororganisationen Hizbollah's terrornetværk truer ikke kun sine naboer, men også vestlige demokratier, står der blandt andet i brevet.

– Terrororganisationen Hizbollah’s terrornetværk truer ikke kun dets naboer, men også vestlige demokratier, står der blandt andet i brevet, det skriver i24NEWS.

Over 230 lovgivere fra begge sider af Atlanten har opfordret EU til at indføre fuldt forbud mod den libanesiske terrororganisation Hizbollah i et åbent brev sendt til Bruxelles.

Blandt underskriverne er tværgående partier i Europa-Parlamentet – Monika Hohlmeier, Nicola Beer, Petras Auštrevičius, Daniel Caspary, Lukas Mandl, Anna-Michelle Asimakopoulou, Stephan Albani, Cem Özdemir, Benjamin Strasser samt de amerikanske senatorer Ted Cruz og Marco Rubio. Læs mere her på politico.eu.

Transatlantic Friends of Israel inter-parliamentary group tog initiativ til brevet, hvori landene opfordres “til at afslutte den falske sondring mellem den shi’itiske terrororganisations “militære” og “politiske” fløj. Hidtil har EU kun forbudt Hizbollahs militære fløj.

– Hizbollah er det iranske regimes mest dødbringende forlænget arm som driver et globalt terrornetværk, der ikke kun truer sine naboer, men også vestlige demokratier advarer de og peger blandt andet på flere hundrede Hizbollah-tilhængere i Tyskland.

Læs MIFFs artikler om Hizbollah her.

I brevet henvises der også til terrororganisationens årlige Quds-dag optog (Quds betyder Jerusalem på arabisk). Under Quds-dag optoget opfordres der til at “udslette den jødiske stat” – et echo til de mørkeste kapitler i europæisk historie, står der i brevet.

I brevet understreges det også at et fuldt forbud mod Hizbollah ikke vil skade forbindelserne med Libanon eller destabilisere landet. “Den eneste chance Libanon har for reel økonomisk og politisk stabilitet er ved at fjerne Hizbollahs kvælertag.”

Hizbollah er en Iran-støttet terrororganisation, der står på USA’s og andre landes terrorliste. Tidligere på året blev Hizbollah forbudt i Tyskland. Læs MIFFs artkel om forbudet her.

– Du kan ikke forbyde mennesker eller ideer. Men du kan gøre det vanskeligere, sagde Benjamin Strasser som stod bag en resolution, der opfordrede den tyske regering til at forbyde Hizbollahs aktiviteter i Tyskland. Læs MIFFs artikel om resolutionen her.

Hizbollah har selv afvist EU’s sondring mellem deres politiske og militære fløje, og sagt at deres politiske og væbnet kamp er dybt sammenflettet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp