Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Benjamin Strasser om Hizbollah-forbud: -Det er i Tysklands interesse

Tysk MP, Benjamin Strasser under diskussion om forbud af Hizbollah i Tyskland i Bundestag. (Foto: Eli Dror @edrormba, Twitter)
-Du kan ikke forbyde mennesker eller ideer. Men du kan gøre det vanskeligere, siger Benjamin Strasser som står bag en resolution, der opfordrer regeringen til at forbyde Hizbollahs aktiviteter i Tyskland.


-Du kan ikke forbyde mennesker eller ideer. Men du kan gøre det vanskeligere, siger medlem af Bundestag Benjamin Strasser som står bag en resolution, der opfordrer regeringen til at forbyde Hizbollahs aktiviteter i Tyskland, skriver Times of israel.

-Jeg er meget stolt over at vi er nået til enighed med koalitionspartierne og FDP om denne resolution. Vi vil beskytte Israel og det jødiske samfund i Tyskland, siger Strasser.

Den tyske regering anser Hizbollahs militær fløj for at være en terrororganisation, mens terrorgruppens politiske gren fortsat er lovlig. I lighed med andre europæiske lande har Tyskland været tilbageholdende med at forbyde den iransk-støttede, Libanon-baserede terrorgruppe i sin helhed af frygt for, at det kunne skade Berlins diplomatiske forbindelser med Beirut.

Den ikke-bindende resolution blev vedtaget med stort flertal. Resolutionen opfordrer regeringen til at forbyde Hizbollahs aktiviteter i Tyskland. Resolutionen opfordrer også regeringen til at forbyde Hizbollahs politiske fløj.

-Vi var opmærksomme på udfordringerne ved at forbyde Hizbollah i Tyskland. Derfor rådførte vi os med udenrigsministeriet og efterretningstjenesten BND. Vi nåede frem til den konklusion at et forbud er i Tysklands interesse, siger Strasser.

Strasser har som lovgiver haft fokus på at reformere sit lands interne sikkerhedspolitik. Heri indgår eksempelvis spørgsmålet om hvad der skal ske med hjemvendte IS krigere og forbud mod Hizbollah i Tyskland og Europa.

-Det er afgørende at Hizbollah forbydes i sin helhed på EU niveau. Derfor opfordres den tyske regering til at bringe spørgsmålet op på EU niveau, især efter Storbritannien for nylig ændrede EU’s holdning på det punkt, understreger Strasser.

I februar citerede London Hizbollahs forsøg på at destabilisere den skrøbelige situation i Mellemøsten som den direkte årsag til landets beslutning om ikke længere at skelne mellem terrorgruppens forbudte militære fløj og deres endnu ikke forbudte politiske fløj.

Hidtil har Frankrig været den største hindring for et EU forbud mod Hizbollah. Ifølge Strasser lader det til at Frankrig nu er på vej til at ændre holdning.

-Hizbollahs opdeling i to fløje er kunstigt skabt for at “hjælpe” Frankrig med at acceptere et forbud mod terrorgruppens ene fløj, mens den anden fløj fortsatte uhindret. Det har intet med virkeligheden at gøre. Hizbollah har selv udtalt at de er én enhed uden separate fløje, forklarer Strasser.

-Resolutionen har først og fremmest til formål at forhindre Hizbollahs kriminelle aktiviteter og spredning af antisemitisme på tysk jord. Der bor 1.000 Hizbollah tilhængere i Tyskland og det er vanskeligt at vurdere truslen fra dem. De bruger blandt andet dække-grupper og stråmænd som begår kriminalitet som prostitution, hvidvaskning af penge og narkohandel. Hizbollah får provision af deres indtægter og vi ved at ca. 20 procent af indtægterne fra Hizbollah-celler i Tyskland ender hos terrorgruppen i Libanon, siger Strasser.

-Du kan ikke forbyde mennesker eller ideer. Det er en illusion. Men vi kan gøre det vanskeligere for dem, nedbryde deres infrastruktur og retsforfølge folk og grupper tilknyttet Hizbollah. I et demokrati der respekterer retsstaten, skal forbud mod en organisation altid være en sidste udvej, sagde Strasser.

-Vi skal ikke være tolerante over for intolerance og antisemitisme. Vi som tyskere har et særligt ansvar over for staten Israel – ikke kun på grund af vores historie, men også på grund af vores interesse i at støtte Israel som Mellemøstens eneste demokrati som ligger meget tæt på vores ideer om et vestligt demokrati, siger Strasser.

-At beskytte Israel mod angreb fra Libanon eller Iran er ikke kun vigtigt på grund af Tysklands mørke fortid, det er faktisk også i vores egen nationale interesse at bekæmpe organisationer, der er klart antisemitiske, Siger Strasser.

Strasser har en stor kærlighed for Israel og har besøgt landet flere gange. Om sit møde med israelerne siger han: “Folk er meget åbne – eksempelvis Tel Aviv er en pulserende, liberal og tolerant by. Så meget mangfoldighed i ét land med Mea Shearim [et ultra-ortodoks kvarter i Jerusalem] og Gay Pride Parade, det imponerede mig virkelig.”

Strasser har også besøgt Hebron, her indså han hurtigt at situationen ikke er sort/hvid: “Konflikten handler ikke kun om nationaliteter eller etniske grupper; den handler også om religion, vand, historie og militær strategi.” forklarer Strasser.

Strasser er meget kritisk over for de palæstinensiske myndigheder, men er også bekymret over nogle af premierminister Benjamin Netanyahus politikker over for Israels arabiske mindretal.

-I Tyskland tør ingen kritisere en palæstinensisk præsident der blev valgt for en fireårig periode der varer i 13 år, siger Strasser med henvisning til præsident Mahmoud Abbas.

-Fokus på Netanyahus politikker er delvist korrekt. I et demokrati kan og bør man kritisere regeringen. Jeg er ret kritisk over for Netanyahu når han begrænser borgerlige frihedsrettigheder, der altid har været en vigtig del af det israelske samfund. Men jeg kan ikke seriøst sammenligne det med hvad der foregår hos de palæstinensiske myndigheder, siger Strasser.

Efter 32 årige Strasser blev valgt til Bundestag i 2017 flyttede han til Berlin, hvor han bor i en gade med en synagoge. ”Det fylder mig med stor glæde og stolthed at se jøder gå i synagogen på Shabbat,” siger Strasser.

-Vi er nødt til at sikre at jødisk liv på trods af alle de problemer vi har med den stigende antisemitisme. Antisemitisme fra venstre og højre og hvor end det måtte komme fra skal bekæmpes. Det er også derfor jeg kæmper for et forbud mod Hizbollah, slutter Strasser.

Læs MIFF’s artikler om Hizbollah her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem