Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tyskland har forbudt alle Hizbollah-aktiviteter

Alle Hizbollah aktiviteter er blevet forbudt i Tyskland. På billedet ses tysk politi bestorme grupper tilknyttet terrororganisationen. (Foto: @no_itsmyturn)
Samtidigt med forbuddet trådte i kraft, har tysk politi bestormet grupper tilknyttet den iransk-støttet libanesiske terrororganisation. Israel: -Værdifuldt og vigtigt skridt i den globale kamp mod terror.

Tyskland meddelte torsdag at man har forbudt alle aktiviteter fra den iransk-støttet libanesiske terrororganisation Hizbollah. I dramatisk afvigelse fra tidligere tysk politik baseret på EU’s holdning, skelner det nye forbud ikke mellem gruppens militære- og politiske fløj, skriver Times of israel.

-Hizbollah aktiviteter krænker strafferetten og organisationen er imod begrebet international forståelse, sagde den tyske indenrigsminister Horst Seehofer.

Terrororganisationen ledes af Hassan Nasrallah og nægter at anerkende Israels eksistensret og “støtter væbnet terrorkamp” mod den jødiske stat, udtalte hans ministerium i erklæring torsdag. ”Det kan forventes, at Hizbollah fortsat vil planlægge terrorangreb mod Israel og israelske interesser også uden for Mellemøsten.”

Den tyske udenrigsminister Heiko Maas skrev på Twitter at Hizbollah nægter Israels ret til at eksistere og truer “med vold og terror og massiv opgradering af sit raketarsenal. Det er vigtigt at Tyskland bruger alle muligheder i retsstatsprincippet til at gribe ind mod Hizbollahs kriminelle- og terroraktiviteter.”

-Torsdag morgen angreb tysk politi fire grupper tilknyttet Hizbollah forskellige steder i hele landet for at sikre at ”bevis for potentielle underorganisationer i Tyskland ikke blev ødelagt efter forbuddet blev offentliggjort, udtalte indenrigsministeriet.

Da der ikke findes en formel tysk filial af Hizbollah i Tyskland, kan terrororganisationen som sådan ikke forbydes af Berlin, ifølge erklæring fra indenrigsministeriet. Derfor har regeringen forpligtet sig til at forbyde Hizbollahs aktiviteter, hvilket i praksis juridisk set vil betyde det samme, ifølge erklæringen.

-Det er forbudt at bruge eller vise symboler, organisere og deltage i forsamlinger; aktiver vil blive konfiskeret. Overtrædelser af forbud mod organisationer og aktiviteter er strafbare, udtaler indenrigsministeriet.

Den nye politik forbyder visning af Hizbollah-tegn og symboler offentligt, herunder også “i samling, på tryk, lyd- eller visuelle medier, billeder eller portrætter.” Selv symbolet af Imam al-Mahdi Scouts – Hizbollahs ungdomsbevægelse, er forbudt. Gruppens aktiver konfiskeres.

Israel hilste Berlins nye politik velkommen.

-Det er en meget vigtig beslutning, et værdifuldt og vigtigt skridt i den globale kamp mod terror. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste værdsættelse over for den tyske regering for dette skridt og jeg er sikker på, at mange regeringer i Mellemøsten og de tusindvis af ofre for Hizbollahs terror også er taknemmelige for denne beslutning, udtalte udenrigsminister Israel Katz i en erklæring.

Katz opfordrede andre europæiske lande til at følge i Tysklands fodspor.

-Alle dele af Hizbollah, inklusiv de sociale, politiske og militære fløje er terrororganisationer og de skal behandles som sådan, udtalte Katz.

Tyske myndigheder anslår at 1.050 personer i Tyskland er tilknyttet Hizbollah.

-Disse og andre sympatisører af organisationen danner ikke en ensartet struktur. Tværtimod mødes organisationens tilhængere i de enkelte lokale moskeforeninger. En forbindelse til Hizbollah dækkes ofte ved bevidst konspiratorisk opførsel og modstand mod udefrakommende, udtalte indenrigsministeriet torsdag.

-Desuden bruger Hizbollah Tyskland som en sikker havn og en base til at rekruttere nye tilhængere, indkøb, angreb og indsamling af midler. I senere år har der været rapporter om en række sager, hvor Hizbollah har brugt Tyskland som sit specifikke aktivitetsområde til indkøb og planlægning af angreb, udtalte ministeriet.

Hundredvis af anti-israelske demonstranter, blandt dem tilhængere af Hizbollah, deltager hvert år ved demonstrationer i Berlin under Al Quds-dagen (Jerusalem-dagen). Ved en moddemonstration i år opfordrede det jødiske samfunds embedsmænd og byens øverste sikkerhedsmedarbejder Andreas Geisel, den føderale regering til at forbyde Hizbollah i sin helhed.

Hizbollah-flag er i flere år blevet forbudt fra begivenheden, alligevel er flaget blevet spottet blandt tilhængerne.

-Hizbollah kræver åbent voldelig eliminering af staten Israel og sætter spørgsmålstegn ved Israels ret til at eksistere. Organisationen er derfor grundlæggende imod begrebet international forståelse, uanset om den præsenterer sig selv som en politisk, social eller militær struktur, udtalte det tyske indenrigsministerium torsdag.

-Tyske sikkerhedsmyndigheder vil bruge alle tilgængelige instrumenter i retsstatsprincippet til at slå ned på terrororganisationer som Hizbollah og træffe strenge foranstaltninger mod deres aktiviteter i Tyskland, fortsatte erklæringen.

Torsdagens meddelelse kom ikke som en overraskelse, da lovgivere og regeringsembedsmænd længe har arbejdet på et forbud mod terrororganisationen.

I december vedtog Forbundsdagen med stort flertal en ikke-bindende beslutning som opfordrede regeringen til at forbyde Hizbollah-aktiviteter og opfordrede Berlin til at stoppe differentiering mellem gruppens politiske- og militære fløj.

Indtil nu anerkendte kansler Angela Merkels regering kun den “militære fløj” af Hizbollah som en terrororganisation og betragtede den “politiske gren” som lovlig, på trods af analytikere længe har udtalt at en sådan sondring er kunstig. Som de fleste andre europæiske lande har Tyskland været bekymret for at forbyde den libanesiske terrororganisation i sin helhed af frygt for det kunne skade Berlins diplomatiske forbindelser med Beirut.

Torsdag afviste indenrigsministeriet argumentet om hvad har været citeret i flere år: ”Ligesom det ikke er muligt at skelne mellem politiske og religiøse medlemmer af organisationen er det heller ikke muligt at opdele organisationen i dens politiske, sociale og militære fløje, står der i den 32-siders lange rapport som skitserer den nye politik.

USA, Storbritannien, Holland og flere arabiske stater har allerede vedtaget at Hizbollah i sin helhed er en terrororganisation.

MIFF har tidligere skrevet om at EU bør forbyde Hizbollah som helhed. Sidste år besøgte en delegation bestående af otte EU-parlamentsmedlemmer en Hizbollah angrebstunnel og et Iron Dome-batteri i Israel.

Søren Gade fra Venstre, var Danmarks forsvarsminister fra 2004-2010 og har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2019, Gade fortalte Jerusalem Post, at turen havde en stærk indflydelse på ham, da han tjente som en FN-militær observatør, i det sydlige Libanon under Golfkrigen i 1991, før han trådte ind i politik.

Under besøget sidste år udtalte Gade blandt andet:

-Det slog mig virkelig, at det er næsten de samme problemer som i 1991, med FN-embedsmænd, men et stærkere Hizbollah i syd med over 100.000 missiler og et samarbejde med Iran for at få præcisionsmissiler – det er skræmmende, sagde Gade.

-EU skal holde op med at skelne mellem Hizbollahs militær- og politiske fløj og lægge mere pres på Iran, som fortsætter med at krydse de røde linjer og destabilisere regionen, sagde Gade.

-Tunnelerne er overraskende – de har færdigheder, penge og tid til at bygge tunnelerne, sagde Gade. Det er bare utroligt! Og at tænke på, hvad der ville være sket, hvis de ikke var blevet opdaget, er virkelig skræmmende, de kunne have dræbt en masse mennesker. Det er utroligt, at nogle lande fortsat skelner mellem Hizbollahs militære- og politiske fløj.

– At være der, i det nordlige Israel, og høre om missilerne og være inde i tunnelen – det giver ingen mening at du ikke kan skelne mellem de to, fortsatte Gade og understregede, at du kan ikke grave tunneler i over 10 år med dine folk, som sad i regeringen – at politikerne ikke vidste det er urealistisk.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem