Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU-parlamentsmedlemmer: Støt Israel i kampen mod Hizbollah og Iran

Søren Gade (V), Danmarks tidligere forsvarsminister (2004-2010). Nuværende medlem af Europa-Parlamentet (2019), sagde til Jerusalem Post, at turen har haft en stærk indflydelse på ham, da han tidligere har tjent som FN's militære observatør i det sydlige Libanon under Golfkrigen i 1991, før han trådte ind i politik. (Foto: Twitter, Søren Gade)
En delegation bestående af otte EU-parlamentsmedlemmer besøgte en Hizbollah angrebstunnel og et Iron Dome-batteri.

EU bør støtte Israel mere i kampen mod Hizbollah og Iran, sagde senior europæiske parlamentsmedlemmer (MEP’er), der besøgte Israel, hvor de blandt andet så en Hizbollah angrebstunnel som går igennem grænsen, skriver Jerusalem Post.

-Vi er nødt til at tale mere om Israel i EU for at se og forstå de trusler, som Israel står over for – især fra Hizbollah og Iran, sagde MEP Karoline Edtstadler til Jerusalem Post.

-Jo mere du ved, jo bedre forstår du Israel, som fortjener mere støtte fra EU, sagde Edstadler og understregede: Vi vil alle undgå en krig, fordi en krig vil have en indvirkning på resten af ​​verden – også Europa, som er ikke så langt væk. Det tænker europæerne ikke på, de tror, ​​det er langt væk, men det er det ikke.

Edtstadler var en del af en delegation bestående af otte personer (fire MEP’er og fire politiske rådgivere fra Europa-Parlamentet). Delegationen har været i Israel på en rejse arrangeret af ELNET – en NGO dedikeret til at styrke forbindelserne mellem Europa og Israel.

Under besøget talte delegationen blandt andet med forskellige politiske eksperter. Delegationen havde også møder med Knesset-taleren Yuli Edelstein samt Knesset-medlemmer fra de politiske partier Likud og Avoda. Derudover besøgte delegationen Holocaust museet Yad Vashem, mødte embedsmænd i udenrigsministeriet, var på rundvisning i det norlige Israel og fik strategiske orienteringer ved den nordlige grænse. Delegationen fik desuden en rundvisning ved et Iron Dome-batteri og et møde med chefen for EU-delegationen i Israel, blandt andre.

Edstadler, der besøgte Israel første gang sidste oktober, fortalte Jerusalem Post, at de israelske Knesset medlemmer de mødtes med ”var meget tydelige i deres udsagn, at der er en stor trussel, at der vil udbryde krig og at der var sket en stor ændring i forhold til sidste år. De var meget tydelige, sagde Edstadler – det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt der vil udbryde krig, men derimod, hvornår der vil komme et angreb, og det chokerede mig.”

-Vi ved, at Israel er i en meget vanskelig situation, men at det var så klart, var en øjenåbner for mig, tilføjede Edstadler. Når du ser på et roligt landskab og samtidigt hører, at der i hvert hjem er våben som bliver opbevaret dér af Hizbollah og ser tunnelerne – der ændrede min holdning sig virkelig. Når du står der og ser den tunnel, som blev gravet i over 10 år for at angribe Israel – ændrede mit synspunkt sig fuldstændigt. Det er chokerende, at en organisation planlagde det i årevis, og man må sige, at det var heldigt, at IDF fandt tunnelerne, så de ikke kunne bruges til at invadere landet. Jeg kan kun tale for mig, men det var imponerende i negativ forstand – det var chokerende, sagde Edstadler.

Søren Gade fra Venstre, var Danmarks forsvarsminister fra 2004-2010 og har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2019, Gade fortalte Jerusalem Post, at turen havde en stærk indflydelse på ham, da han tjente som en FN-militær observatør, i det sydlige Libanon under Golfkrigen i 1991, før han trådte ind i politik.

-Jeg var ked af at se situationen som den er i dag, sagde Gade. I dag er der en stærkere tilstedeværelse af Hizbollah i syd end der var for 30 år siden, og det er trist, for uanset om vi kan lide det eller ej, vil der komme en militær konfrontation i nord, og det vil være grimt. Tusinder af civile vil dø. Raketter vil blive affyret fra hjem og tæt på ​​FN-positioner. Og Hizbollah vil angribe på en sådan måde, at når IDF besvarer angrebet – hvilket de er nødt til, ved de, at civile og FN-personale vil dø. Det er det, de (Hizbollah) sigter mod: At skyde skylden for deres død på Israel.

Gade, der har været involveret i missilforsvar, fortalte Jerusalem Post, at han var imponeret over Israels Iron Dome-forsvarssystem, som “er som en paraply, og du har brug for en paraply, når det regner”, sagde Gade.

-Det slog mig virkelig, at det er næsten de samme problemer som i 1991, med FN-embedsmænd, men et stærkere Hizbollah i syd med over 100.000 missiler og et samarbejde med Iran for at få præcisionsmissiler – det er skræmmende, sagde Gade.

-EU skal holde op med at skelne mellem Hizbollahs militær- og politiske fløj og lægge mere pres på Iran, som fortsætter med at krydse de røde linjer og destabilisere regionen, sagde Gade.

-Tunnelerne er overraskende – de har færdigheder, penge og tid til at bygge tunnelerne, sagde Gade. Det er bare utroligt! Og at tænke på, hvad der ville være sket, hvis de ikke var blevet opdaget, er virkelig skræmmende, de kunne have dræbt en masse mennesker. Det er utroligt, at nogle lande fortsat skelner mellem Hizbollahs militære- og politiske fløj.

– At være der, i det nordlige Israel, og høre om missilerne og være inde i tunnelen – det giver ingen mening at du ikke kan skelne mellem de to, fortsatte Gade og understregede, at du kan ikke grave tunneler i over 10 år med dine folk, som sad i regeringen – at politikerne ikke vidste det er urealistisk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem