Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)

Israel suspenderer 1.500 palæstinensiske arbejdstilladelser efter raketangreb fra Gaza

COGAT udtaler: - Terrorgruppen Hamas bærer ansvaret for alle aktiviteter rettet mod Israel fra Gaza. Hamas bærer også ansvaret for de fire raketter affyret fra Gaza mod Israel i fredags.

I lørdags rullede Israel sin beslutning tilbage om at udvide kvoten af arbejdstilladelser for palæstinensere fra Gaza til 15.500, efter terrorister i den Hamas-kontrollerede enklave angreb Syd-Israel med raketter, skriver Yediot Ahronot.

I sidste uge meddelte Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT) at de ville tilføje 1.500 arbejdstilladelser til den nuværende kvote på 14.000 arbejdstilladelser.

Efter de seneste raketangreb mod Israel besluttede forsvarsminister Benny Gantz at fastfryse beslutningen, udtaler COGAT: – Efter evaluering af sikkerhedssituationen i aften (lørdag) besluttede forsvarsminister Benny Gantz at suspendere sin beslutning fra sidste uge om at hæve kvoten af indrejsetilladelser, der er givet til palæstinensere fra Gaza med henblik på arbejde og handel. Kvoten blev hævet i sidste uge med 1500 tilladelser. Beslutningen blev truffet i kølvandet på raketangreb rettet mod staten Israel.

Ingen terrorgrupper i Gaza har endnu taget ansvaret for de seneste raketangreb mod Israel – Israel holder den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret enklaven siden 2007, ansvarlig for ethvert angreb som udgår fra Gaza mod Israel: – Terrorgruppen Hamas bærer ansvaret for alle terroraktiviteter rettet mod Israel fra Gaza, og de vil bære konsekvenserne, udtaler COGAT.

Israels missilforsvar Iron Dome nedskød en af raketterne, tre andre raketter eksploderede i åbne områder. Raketalarmen blev aktiveret i byen Ashkelon og Lachish-regionen nordøst for Gaza.

Lørdag gennemførte Israels forsvarshær (IDF) angreb i Gaza som svar på raketangrebene. En IDF-talsmand udtalte, at målet med IDF-angrebet var underjordiske terrorfaciliteter for at forhindre terrorgruppen Hamas i at øge sin militære styrke via våbenproduktion.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp