Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas har godt fat i de unge i Øst-Jerusalem – Hamas skruer op for opildning til terror

Efter våbenhvilen kom Hamas-leder Yahya Sinwar frem fra sit skjul. Det første han gjorde var at posere sammen med et barn udklækket som en palæstinensisk militant med våben i hænderne. (Foto: Palinfo Twitter)
"Vi er alle Hamas og Palæstina, alle jøder skal dø! Alle jøder!", råber unge i kor i Øst-Jerusalem under interview med den israelske journalist Ohad Hemo.

“Vi er alle Hamas og Palæstina… vi støtter alle sammen Abu Obeida (Hamas’ talsmand)… alle jøder skal dø! Alle jøder!” Det er blot nogle af de udtalelser, vi hørte fra de unge i Shuafat-flygtningelejren i Øst-Jerusalem, skriver Ohad Hemo på den israelske nyhedskanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Skal man forstå alvoren i den seneste udvikling – især blandt de unge, er det folk her man skal tale med, understreger Hemo.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret siden 2007, har øget sin indflydelse i Jerusalem. I Øst-Jerusalem ses en kraftig stigning i støtten til Hamas. “Jeg siger jer – jeg er med Hamas. Jeg er med Hamas. Ikke Palæstina, ikke Fatah, ingenting, kun Hamas,” gentog de unge i flygtningelejren. “Der er ingen som Hamas. Sinwar (Yahya Sinwar er Hamas’ leder) skræmte dem så meget at de gemte sig bag træerne. Abu Obeida truede dem og han holder hvad han lover, da han truede dem, begyndte de at gemme sig i deres hjem.”

Al-Aqsa-moskeen er de seneste år blevet mere og mere grøn – grøn er Hamas’ farve og de unge i Øst-Jerusalem Magen al-Aqsa (al-Aqsas beskytter), skriver Hemo. De unge fortalte os at det på det seneste er blevet sværere at hejse Fatah-flaget fordi de kulturelle helte i lejren er Muhammad Diff, Abu Obeida og selvfølgelig Yahya Sinwar, hvis tale for få dage blev vist tæt på moskeen.

Men Hamas’ opildning til terror stopper ikke der. “Yahya Sinwar opfordrede til at dræbe jøder, til at slagte jøder. Alle jøder skal dø,” sagde de til os, skriver Hemo “Jeg er jøde, skal jeg dø fordi jeg er jøde?” spurgte vi, skriver Hemo. Svaret var ikke til at tage fejl af: “Alle jøder skal dø. Ja! Ja! Alle jøder. Det står skrevet i Koranen, at alle jøder skal dø.” Råbte de unge i kor, skriver Hemo.

De unge fortæller Hemo at Hamas og Sinwar vil beskytte dem og at Abu Mazen (de palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas) ikke længere er relevant: “Det var Hamas, der startede krigen for al-Aqsa sidste år. Abu Mazen forsvarer sig ikke. Når Abu Mazen møder en soldat ved et checkpointet, selv en simpel soldat og han siger han skal stoppe så stopper han.

Fatah-aktivisten Samer Sanjalawi som er en af ​​Muhammad Dahlans nærmeste medarbejdere, hader Abu Mazen og hævder, at Abu Mazen er svag.”Han modtager instruktioner og udfører hvad han bliver bedt om.”

Besøget i Shuafat-lejren sluttede. For de unge der er de fleste terrorangreb under den nuværende terrrorbølge som ramte Israel den 22. marts og i skrivende stund har kostet 19 personer livet og mange sårede, et lokalt initiativ af unge mennesker, der bruger jøders ønske om at bede ved jødernes mest hellige sted – Tempelbjerget som påskud for at myrde israelske børn, kvinder og mænd.

Den barske virkelighed er at terrorgruppen Hamas bliver stærkere, mens de palæstinensiske myndigheder med Mahmoud Abbas i spidsen svækkes.

Hamas ser indbyggerne i Øst-Jerusalem som en vigtig målgruppe de kan nå. Hamas ser de israelske arabere som en endnu vigtigtere målgruppe, de kan bruge som et strategisk værktøj – især under krig. Derfor er Hamas’ hovedfokus hos israelske arabere, hvor de også lægger store kræfter i at opildne til terror. De gør Hamas blandt andet ved at publicere en “række tiltag” for at få israelske arabere til at tage aktion under krig. Hamas håber at næste gang de konfronterer Israel, vil det skabe endnu mere vold inkl. vold med våben.

Hamas opildning til at israelske arabere skulle slå til mod deres jødiske naboer kunne allerede ses under den seneste Gaza-krig mod Israel i maj 2021. I løbet af 11 dage angreb Hamas israelske byer med over 4.300 raketter – mindst 13 personer blev dræbt, mange blev såret og utallige israelere fik PTSD.

Under Gaza-krigen i 2021 angreb Hamas Jerusalem med de første raketter og påstod også den gang at al Aqsa var i fare og at alle muslimer skulle forsvare moskeen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem