Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk politi har anholdt fire efter afsløring af Hamas-operationer i Jerusalem

Her ses medlemmer af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under parade efter seneste Gaza-krig mod Israel, maj 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)
Under dække af at arbejde for en velgørenhedsorganisation skaffede de mistænkte penge til terrorgruppen Hamas.

Israelsk politi og Shin Bet har meddelt at de har optravlet en Hamas-operation som har stået på i nogle år i Jerusalem, skriver Jerusalem Post.

I februar blev tre familiemedlemmer fra Sur Baher-kvarteret i Øst-Jerusalem anholdt umiddelbart efter de var landet i Israel, mistænkt for at være involveret i forbrydelser forbundet med en terrororganisation. Undersøgelsen viste at “Lajnat Zakat al-Quds”, den velgørende forening som de arbejdede for, i virkeligheden blev brugt som platform til at overføre penge og støtte til terroristers familier, samtidigt påstod den velgørende forening at støtte forældreløse børn.

De mistænkte er Khaled Sabah og hans to sønner Munib og Musa’ab

Ifølge databasen GuideStar der drives af Israels justitsministerium, var organisationens erklærede mission i 2021 at “samle tiende og yde velgørenhed til de fattige og trængende.” I 2020 modtog foreningen over 3,3 millioner kroner i donationer fra Israel.

Yderligere en mistænkt fra Bet Hanina er blevet anholdt af israelsk politi. Efter en undersøgelse foretaget af Israels skattemyndigheder blev der beslaglagt en større mængde ejendomme, over 1 millioner kroner i kontanter, flere biler og flere bankkonti er blevet indefrosset.

Flere af de mistænkte har gået til skydetræning i udlandet.

Khaled Sabah blev udnævnt til leder af Hamas i Jerusalem, mens han mødtes med de to Hamas-embedsmænd Khaled Atoun og Musa Akari i Tyrkiet. De to Hamas-embedsmænd blev løsladt fra israelske fængsler som en del af aftalen om at løslade den israelske soldat Gilad Shalit som blev holdt fanget af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas.

Sabah fik også til opgave at rekruttere nye Hamas-operatører, indsamle flere midler og yderligere operationer. Sabah diskuterede desuden planlagte operationer for den kommende måned ramadan med de to Hamas-embedsmænd, inkl. store sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker. Ramadan måneden er altid en ekstra spændt periode. I 2021 førte spændingerne blandt andet til at terrorgruppen Hamas angreb Israel med over 4.300 raketter som kostede mindst 13 israelere livet, sårede utallige, forårsagede uoverskuelige psykiske traumer hos israelerne samt voldsomme ødelæggelser af fx mange boligejendomme.

Anholdelsen af ​​de fire mistænkte er blevet forlænget af hensyn til efterforskningen, og der rejses i dag tiltale mod dem. De mistænkte blev efterforsket på anklager om blandt andet at være en del af og lede en terrororganisation, levere tjenester til en terrororganisation, skatteforbrydelser og hvidvaskning af penge.

“Senior Hamas-personer uden for Israel arbejder konstant på at rekruttere aktivister i Judæa og Samaria og Jerusalem for at fremme deres terroraktivitet,” udtaler israelsk politi. “Israelsk politi og Shin Bet vil fortsætte samarbejdet med andre elementer for at forpurre Hamas’ rekrutterings- og intensiveringsindsats i Jerusalem, samtidig med at de lokaliserer og henvender sig til alle dem, der udtrykker vilje til at hjælpe i bestræbelserne – og øge sikkerheden for landets indbyggere og forhindre at indbyggerne udsættes for fare.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem