Siden 2007 har den iransk-støttet terrorgruppe Hamas idømt 130 personer dødsstraf. Her ses Hamas-parade i Gaza, 4. oktober 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90 )

Seks dømt til døden i Gaza

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas vil hænge 6 palæstinensere de mistænker for at være Israel-informanter.

Henrettelser i Gaza er offentlige – sådan ser det ud:

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Mideast-Palestinians-_Horo-41.jpg
Hamas forbereder galgen en henrettelse i Gaza, 2. oktober 2013. (Foto: Gaza Interior Ministry)

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som siden 2007 har kontrolleret Gaza, har i dag meddelt at de har idømt 6 «informanter» til døden for at give informationer til Israel, skriver Times of Israel. Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Udover de 6 personer idømt dødsstraf, er flere palæstinensere Hamas påstår har videregivet informationer til Israel, blevet idømt forskellige straffe – eksempelvis fængsel på livstid med hårdt straffearbejde. For blot to uger siden blev to mænd idømt dødsstraf for at «samarbejde med Israel».

Ifølge Hamas er de dømtes sager afgjort og der er ingen ankemuligheder. Terrorgruppen opfordrer samtidig andre som skulle arbejde som informanter for Israel om at melde sig med lovning om at de vil slippe med en «mildere straf».

Hamas har tidligere holdt offentlige henrettelser af personer de anklager for at «samarbejde» med Israel. Ifølge menneskerettighedsorganisationer har Hamas dømt 130 mennesker til døden siden 2007, 25 er blevet henrettet.

Henrettelserne er blevet kritiseret af de palæstinensiske myndigheder (PA) – terrorgruppens rival. PA kritiserer henrettelserne fordi de er sket uden tilladelse fra PA’s præsident Mahmoud Abbas. Jf. palæstinensisk lov skal præsidenten godkende fuldbyrdelsen af en henrettelse, PA’s præsident har ikke godkendt henrettelser siden 2006.

I henhold til palæstinensisk lov kan salg af ejendom til en jøde straffes med henrettelse, PA har ikke godkendt dødsstraf siden 2005 – her blev 5 palæstinensere henrettet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp