30 anholdt efter billedet blev taget

Arrangerede ulovlige terroraktiviteter for terrorgruppen Hamas.
Studerende fra Birzeit-universitet foran den palæstinensiske terrorist Muntasir Shalabi ødelagte hjem. Flere af de studerende på billedet er nu anholdt af IDF for terroraktiviteter. (Foto: Privat)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar (IDF) udtaler at de har anholdt flere Hamas-aktivister efter de besøgte palæstinensisk mand landsby i Judæa og Samaria (Vestbredden) anklaget for at myrde israelsk student, skriver Times of Israel.

I fælles operation med Israels grænsepoliti & Shin Bet, stoppede israelske sikkerhedsstyrker to busser med palæstinensiske universitetsstuderende på vej ud af landsbyen Turmus Ayya.

De studerende blev anholdt efter at have besøgt terroristen Montasir Shalabi’s ødelagte hjem. Terroristens hjem blev revet ned af det israelske forsvar – det er Israels politik som har til hensigt af afskrække andre fra at begå terrorangreb mod israelere. Læs om terrorangrebet HER.

De mistænkte er en del af terrorgruppen Hamas’ studenterfraktion på Birzeit-universitet. IDF udtaler at nogle af de anholdte aktivister var direkte involveret i terroraktiviteter – eksempelvis pengeoverførelser, opildning til terror og organisering af ulovlige Hamas-aktiviteter i Judæa og Samaria (Vestbredden).

IDF kommer ikke nærmere ind på hvor mange er anholdt, men ifølge israelske medier blev omkring halvdelen af de 60 studerende i busserne taget ind til afhøring. I Birzeit-universitetets invitation på sociale medier står:

«Hamas’ studenterfraktion ved Birzeit-universitet inviterer dig til at besøge familien af den heroiske fange Montasir Shalabi, som udførte et heroisk angreb».

Shalabi er sigtet for at have myrdet den 19-årige israelske studerende Yehuda Guetta ved Tapuah-krydset i Judæa og Samaria (Vestbredden) 2. maj. ved skudangrebet blev to israelske teenagere såret – en af dem alvorligt. Læs om terrorangrebet HER.

Den 4-årige palæstinenser blev fanget efter tre dage på fri fod, blot få timer efter Guetta døde af skudangrebet.

Yehuda Guetta (19 år) blev skudt og døde efter terrorangreb begået af palæstinensisk terrorist. Terrorgruppen Hamas’ studenterorganisation hylder terroristen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIDF: 33.366444N, 35.405556E
Næste artikelDrusisk hospitalsdirektør udnævnt til Israels nye Corona-koordinator
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise