Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Afdækket den dybeste terrortunnel Hamas nogensinde har bygget

Den israelske hær (IDF) afdækkede tilbage i oktober den dybeste terrortunnel til dato. Den var gravet flere meter under jorden. På billedet ses en anden terrortunnel Hamas har gravet ind i israelsk territorium. (Foto: Bjarte Bjellås)
Hamas opgiver ikke deres forsøg på at grave sig ind i Israel.

Den israelske hær (IDF) har publiceret mere og ny information om den seneste terrortunnel som de afdækkede tilbage i oktober – læs mere om det HER. Det viser sig at det er den dybeste tunnel Hamas nogensinde har gravet ind i israelsk territorium.

Se klip om afdækning af terrortunnellen udgivet af IDF HER.

Terror-tunnelen som løb adskillige meter ind i israelsk territorium, var gravet flere meter under grænsen mellem Israel og Gaza-striben. IDF gravede en elevator ned i tunnelen for at undersøge den.

Foreløbig ved IDF ikke hvad formålet med tunnelen var, men en af teorierne er at den blev bygget for at teste Israels nye underjordiske barriere langs Gaza-grænsen. Det var den nye barriere, som har kostet over seks mia. kroner, som afdækkede den seneste tunnel. Barrieren har sensorer som kan registrer gravearbejde og bevægelse under jorden. Læs mere om barrieren HER.

En anden teori er at terror-tunnelen skulle bruges til at sende Hamas-soldater ind i Israel ved et fremtidigt angreb. De seneste ti år er snesevis af sådanne terrortunneler blevet afdækket af IDF. Terrortunnellerne har været brugt til at kidnappe israelske soldater og til at gennemføre bagholdsangreb.

Flere israelske soldater er blevet dræbt som følge af terrortunneler. Der er også afdækket planer om angreb mod den israelske civilbefolkning nær Gaza-grænsen (Otef Aza).

Grundet dybden, blev den seneste terrortunnel støttet op af beton og den var også udstyret med et sofistikeret ventilationssystem. Det kan tage flere år at grave sådan en tunnel som koster flere mio. kroner og forbruger enorme mængder beton.

Truslen fra angrebstunnellerne betød at Israel i 2017 begyndte arbejdet med en ny underjordisk barriere langs hele grænsen med Gaza. Det er ventet at arbejdet vil stå færdig i marts 2021. Den seneste angrebstunnel, opdaget sidste måned var den første som blev opdaget i løbet af mere end et år.

Også den iransk-støttet libanesiske terrororganisation Hizbollah har gravet terrortunneler ind i Israel. I 2018 blev seks sådanne tunneler opdaget og ødelagt af IDF: Læs mere om det HER på norsk

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem