Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas kræver angiveligt ny aftale med Israel for at stoppe terrorangreb

Sprængstofballon-angreb mod børnehave i Sderot i løbet af weekenden - medio august 2020. (Foto: @StandWithUs)
Ifølge libanesisk avis har terrorgruppen sagt til egyptiske mæglere, at 'tålmodigheden er udløbet'.

Terrorgruppen Hamas har angiveligt meddelt de egyptiske mæglere som netop har besøgt Gazastriben, at deres terrorangreb ind over grænsen til Israel vil fortsætte indtil der er indgået en ny aftale med Israel om Gazastriben. Det skriver avisen Times of Israel.

Læs MIFFs artikler om sprængstofballonangreb fra Gazastriben ind i Israel her.

Læs MIFFs artikel om Israels udvikling af verdensnyheden Laser Blade – laseren som nedskyder sprængstofballoner, droner med eksplosiver og andre luftbårne trusler fra Gazastriben her.

Ifølge den libaneisks avis Al-Akhbar har embedsmænd i terrorgruppen Hamas fortalt den egyptiske delegation at “palæstinensisk tålmodighed er udløbet.”

Ifølge palæstinensiske kilder udtalte de til avisen al-Akhbar at den tidligere våbenhvileaftale fra 2018 indeholdt en række aftaler som endnu ikke er blevet mødt – det gælder blandt andet udvidelse af Gaza-fiskeområdet til 20 sømil, ny strømledning til Gazastriben, pengeoverførsler fra Qatar og konvertering af deres kraftværk til naturgas.

Hamas kræver at Israel åbner op for adgang af materialer med dobbelt brug gennem Kerem Shalom grænseovergangen ind i Gazastriben. I sidste uge lukkede Israel for grænseovergangen, efter terrorister igennem flere dage havde sendt sprængstofballoner ind i Israel – læs MIFFs artikel om det her. Hamas kræver at 1.200 lastbiler vil få daglig adgang til at komme ind i Gaza. Ifølge kilderne kræver Hamas også at flere palæstinensere i Gazastriben får arbejdstilladelse til at arbejde i Israel.

Bevæbnede terrorgrupper i Gaza har gjort det klart, at bliver deres krav ikke mødt er de forberedt på en eskalering af vold og ikke frygter at starte en større militær kampagne mod Israel, ifølge rapporten.

De egyptiske mæglere har netop været i Gazastriben i et forsøg på at mindske spændingerne og forhindre en ny grænseoverskridende konflikt mellem Israel og Hamas, men det lader ikke til det lykkedes dem at få en aftale på plads.

Normalt meddeler mæglerne om eventuelle aftaler før de forlader Gazastriben. Men efter flere møder med Hamas-embedsmænd forlod de tre egyptiske udsendinge Israel, ifølge Adel Abdelrahman – en Gaza-baseret rådgiver for de egyptiske mæglere. De egyptiske mæglere kom ikke med udtalelser inden de rejste tilbage til Egypten.

De egyptiske mæglere forsøger dæmpe de eskalerende spændinger efter flere måneders ro.

Israels luftforsvar (IAF) bombede flere Hamas-mål i Gazastriben tidligt tirsdag efter brændstofballon-angrebene mod Israel fortsatte, udtalte det israelske forsvar (IDF).

Ifølge IDF har de ramt “terrorgruppen Hamas underjordisk infrastruktur”.

Den seneste uge har palæstinensiske ungdomsgrupper tilknyttet terrorgruppen Hamas, som tog kontrol over Gazastriben fra de palæstinensiske myndigheder (PA) i 2007, sendt sprængstofballoner ind i Israel og brændt store landbrugsarealer af i voldsomme brande. Der har også været natlige sammenstød langs grænseshegnet hvor hundredvis af palæstinensere deltog i voldelige demonstrationer.

Derudover blev to raketter affyret fra Gaza ind i Israel i løbet af weekenden – de blev begge opfanget af Iron Dome – læs MIFFs artikler om missilforsvarssystemet her.

Israel holder terrorgruppen Hamas ansvarlig for al vold, der kommer fra Gazastriben. Israel har reageret med luftangreb mod Hamas militære mål, forbudt Gaza-fiskere at sejle ud i havet og lukket Kerem Hashalom grænseovergang.

Tirsdag forventes kraftværket i Gaza at lukke, det sker efter lukning af ​​Kerem Shalom grænseovergang har reduceret brændstofforsyningen, forværret kraftkrisen og de omkring to millioner indbyggere i Gazastriben har omkring fire timers elektricitet om dagen.

Ifølge terrorgruppen Hamas har Israel ikke overholdt tidligere aftaler opnået med hjælp fra Egypten og Qatar. Ifølge aftalerne skulle Israel lette blokaden som blev pålagt Gazastriben siden Hamas’ overtagelse af enklaven.

Ifølge Israel siger er blokaden, der støttes af Egypten nødvendig for at forhindre at terrorgrupperne i Gazastriben smugler våben ind i enklaven til at udføre terrorangreb mod Israel. For at undgå det, sendes varerne til Israel, hvor de gennemgås og sendes videre ind i Gazastriben via grænsen. Læs MIFFs artikel om det og COGAT her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem