Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel og Hamas har angiveligt indgået en seks måneders våbenhvile

Siden 30. marts har der været demonstrationer og voldelige optøjer langs grænsen til Israel (Foto: IDF)
Terrorgruppen skal standse de voldelige optøjer langs grænsen med Israel.

Ifølge israelske medier har Israel og Hamas indgået en seks måneders våbenhvile langs grænsen med Israel. Hamas forpligter sig angiveligt til at afslutte de voldelige optøjer ved grænsen og der skal genoprettes en buffersone på 300 meter fra grænsen. Derudover skal opsendelse af drager og balloner med brandbomber og eksplosiver over grænsen stoppes. I tillæg skal forsøg på at bryde den maritime grænse mellem Gaza og Israel også standses, skriver Times of Israel.

I over et år har tusindvis og til tider titusindvis af palæstinensere protesteret langs grænsen med Israel. Det har ofte udviklet sig til voldelige optøjer. Flere har forsøgt at komme ind i Israel eller ødelægge grænsehegnet. Der er også blevet kastet med eksplosiver og skudt mod de israelske soldater ved grænsen. Hamas har nu lovet at standse optøjerne.

Til gengæld vil Israel blandt andet igen tillade fiskeri optil 15 nautiske mil udenfor kysten af Gaza, det skal fremlægges for FNs kontanter-for-arbejde-program og det skal åbne op for forhandlinger om emner som elektricitet, grænseovergange, sundhedsydelser og økonomiske midler. Aftalen skal være blevet forhandlet på plads af mæglere fra Egypten og FN.

Det er kun få uger siden der var en kraftig optrapning i konflikten. Terroristerne fra Gaza affyrede omkring 700 raketter og granater mod det sydlige Israel. Fire israelere blev dræbt ved angrebene. Det israelske militær reagerede ved at ramme over 300 mål tilknyttet Hamas og Islamisk jihad, blandt andet flere raketlanceringsramper. 25 palæstinensere blev dræbt i kampene, de fleste af dem var medlemmer af terror grupperne

Fiskebåter ved havnen i Gaza by. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)
Israel har igen udvidet fiskezonen for palæstinensiske fiskere. (Illustrationsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem