Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Eurovision-ugen i Tel Aviv er sparket i gang!

Leonora repræsenterer Danmark med Love is Forever ved Eurovision 2019 i Tel Aviv. (Foto: Agnete Schlichtkrull, DR)
Tel Avivs Eurovision-landsby åbnede søndag med musik forestillinger og lancering af madmarkeder, samtidigt er særlige sikkerhedsforanstaltninger også på plads. Israels bidrag med Kobi Marimi, siger, at det er "fantastisk" at være på scenen på hjemmebanen.

Den israelske avis, Yediot Ahronot fortæller om 2019 Eurovision-ugen i Tel Aviv. Det sker midt i tæt sikkerhed og ca. 20.000 politifolk ved hånden. Titlen for årets konkurrence er “Dare to Dream” (at turde drømme).

Ugens højdepunkter bliver de to semifinale konkurrencer i aften (14. maj) og torsdag d. 16 maj. Finalen bliver lørdag d. 18 maj (semifinaler og finale vises kl. 21 på DR1) – det er en af ​​verdens største musikalske begivenheder og den vil blive sendt live til ca. 200 mio. seere.(Foto: Eric, flickr.com). På foto ses Eurovision 2019 skilt som indrammer Tel Aviv ved Ha’Midron haven i Jaffa.
Værterne ved årets Eurovision er: Bar Refaeli, Lucy Ayoub, Erez Tal og Assi Azar.

Eurovision Village i Charles Clore Park i det centrale Tel Aviv havde i søndags også musikalske forestillinger og et madmarked for at markere den store begivenhed.

Eurovision fest i Tel Aviv 2019 (Foto: Alan, flickr.com)


Hundredvis af udenlandske journalister og tv-kameraer har allerede samlet sig ved Expo-centret, mens tusindvis af turister forventedes at komme til byen.

For den israelske deltager, Kobi Marimi, er muligheden for at optræde på hjemmebane utroligt spændende. Hans sang, “Home” (hjemme), blev skrevet specielt til ham efter han vandt konkurrencen om at repræsentere Israel ved Eurovision.

“Det var fantastisk, at optræde på dette stadium”, sagde den 27-årige Marimi fredag ​​efter sin første prøveoptræden på scenen, ifølge israelske medier. “Jeg er altid følelsesladet, og jeg har lyst til at græde.”

Han børstede også kritikken over sangen af sig – bookmakerne forventer ikke sangen kommer med i top 10.

“Jeg elsker det, vi gjorde, og jeg elsker det, vi har, og jeg tror på det, uanset hvad,” sagde han.

Marimi har fem backing sangere med sig på scenen. Israel optræder som sang nummer 14 ved finalen lørdag aften.

Gymnastpiger optræder i Tel Aviv ved et af de mange arrangementer i byen i forbindelse med Eurovision (Foto: Alan, flickr.com)

Israel er ligesom Australien, et en af ​​de ikke-europæiske lande, der deltager i Eurovision. Israel blev årets vært efter Israel vandt Eurovision i 2018 med Netta Barzilais sang “Toy” (legetøj).

Sikkerhed på hjul under Eurovision i Tel Aviv. (Foto: Uri CH, Flickr.com)

Israels militær er i højt beredskab med militærforstærkning ved grænsen til Gaza forud for palæstinensernes markering af Nakba-dagen på onsdag.

Iron Dome-forsvarssystemet bliver også brugt ved grænseområdet og den centrale del af ​​landet for at beskytte Eurovision-arrangementer mod eventuelle angreb fra Hamas og Islamisk Jihad under konkurrencen.

Under det seneste raketangreb fra Gaza, tidligere på måneden, blev 700 raketter sendt ind i Israel. Angrebene dræbte fire og sårede over 200 israelere.

(Du kan læse mere om Israel i Eurovision her).

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem