20.000 palestinere fra Gaza får lov til å krysse gjennom Erez-overgangen inn til Israel for å jobbe. (Foto: Mazur/Flickr)

3000 nye arbejdstilladelser til palæstinensere fra Gaza

Ialt har 10.000 palæstinensere fra Gaza arbejdstilladelse i Israel.

Israelske myndigheder har øget antallet af arbejdstilladelser til palæstinensere fra Gaza med 3.000 – dermed øges tallet til 10.000 arbejdstilladelser i Israel.

Antallet af arbejdstilladelser har aldrig været så højt siden den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i 2007 tog kontrol over Gaza i blodigt kup mod Fatah-bevægelsen som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA). Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Israel øger antallet af arbejdstilladelser i håb om at dæmpe spændingerne i Gaza.

Da rygterne om at Israel ville øge antallet af arbejdstilladelser spredte sig i Gaza, resulterede det i kaos (se Tweet). Flere tusind skyndte sig hen til de palæstinensiske myndigheders kontor i Gaza i håb om at få fat i en tilladelse. Ledigheden i Gaza er høj og lønningerne i Israel er meget højere. I mange familier er der kun en forsøger til flere generationer af familiemedlemmer – ved at arbejde i Israel, kan de brødføde en stor familie, det kan de ikke hvis de er så heldige at finde arbejde i Gaza.

Også i februar 2020 øgede Israel antallet af arbejdstilladelser, fra 5000 til 7000.

– Alle drømmer om at arbejde [i Israel], alle vil have fred og ro og et godt liv, sagde forretningsmanden Nahed Halees ved Erez-overgangen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp