Search
Her stopper den israelske flåde en båd som smuglede våben fra Sinai-halvøen til Gazastriben. (Foto: IDF)

Kendt våbensmulger taget på fersk gerning

Mahmoud Bakir har hjulpet en række terrororganisationer med at smugle våben.

Den israelske flåde og sikkerhedstjenesten Shin Bet afværgede i fællesskab et forsøg på at smugle våben med båd ind i Gazastriben fra den nordlige del af Sinai-halvøen i Egypten, skriver avisen Jerusalem Post.

Samarbejdet om at afværge våbensmuglingen skete efter Shin Bet identificerede flere mistænkte involveret i våbensmugling. Samarbejdet mellem militæret og Shin Bet betød at båden brugt til smugling blev identificeret og stoppet.

En af de to som blev fanget er identificeret som Mahmoud Bakir, en kendt smugler som i lang tid har samarbejdet med terrorgrupper i Gazastriben.

– Hans arrestation er en stor operationel præstation, siger IDF.

Under afhøring har de to arresterede angiveligt indrømmet at de våben som de har smuglet skulle gå til Hamas. De har angiveligt også givet detaljer om hvordan Hamas og andre terrorgrupper bruger havet til at smugle våben og andet udstyr.

Israel har siden 2007 haft en havblokade af Gaza for at forhindre fri adgang af våben til de islamistiske terrorgrupper i den palæstinensiske enklave. De seneste år er flere forsøg på at smugle våben og andet udstyr ind i Gazastriben blevet stoppet af flåden. Sidste år blev forsøg på smugling af dele til raketter stoppet.

– Denne operation er en del af en serie forebyggende operationer som skal forhindre terrorgruppen Hamas’ planer om opbygge sin militære styrke […] og er en del af en pågående kampagne for at forhindre alle former for terrorangreb mod civilbefolkningen i Israel, siger IDF i en udtalelse.

De sidste måneder har der været usædvanlig stille langs Gaza-grænsen, men mandag affyrede terrorister en raket mod Israel for første gang i mange uger. Raketten landede i et øde område og forårsagede ingen skader. Læs MIFFs artikler om raketangrebet her og her.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp