Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Banebrydende israelsk forskning giver håb om at lammede vil kunne gå igen

Forskerne ved Tel Aviv Universitet har som de første i verden fået lammede mus til at gå igen. (Foto: Glen Bledsoe, 16. juli 2011, flickr)
Israelske forskere ved Tel Aviv Universitet har som de første i verden fået lammede mus til at gå igen.

I det første af sin slags i verden, har forskere ved Tel Aviv Universitet har fået lammede mus til at gå igen ved hjælp af menneskelige rygmarvsimplantater, skriver i24NEWS.

Eksperimentet kan banne vejen for, at lammede persone vil kunne gå igen.

Forskningen blev udført ved Tel Aviv Universitet, i dag blev resultaterne offentliggjort i det peer-reviewet tidsskrift Advanced Science.

I undersøgelsen konstruerede et laboratoriehold rygmarvsvæv fra humane celler og implanterede dem i 15 mus med langvarig lammelse – efter tre måneder gik 12 af musene normalt igen.

Nærmere undersøgelse viste at ud af de to grupper af mus, var der 100% succes med musene i den “akutte” gruppe som var blevet lammet for nylig, mens 80% af musene i den “kroniske” gruppe med langvarig lammelse kom til at gå igen.

Ifølge forskerne bag projektet, er de mindre end tre år væk fra at kunne udføre kliniske forsøg på mennesker.

– Vi håber på at kunne begynde med de kliniske forsøg på mennesker i løbet af de kommende par år og forhåbenltigt vil de patienter kunne gå igen. Vores prækliniske program er allerede drøftet med den [amerikanske regulator] FDA. Da vi foreslår en avanceret teknologi inden for regenerativ medicin og der på nuværende tidspunkt ikke er noget alternativ til lammede patienter, har vi god grund til at forvente en relativ hurtig godkendelse af vores teknologi, siger leder af forskerholdet, prof. Tal Dvir.

– Virksomhedens prækliniske program er allerede drøftet med den [amerikanske regulator] FDA. Da vi foreslår en avanceret teknologi inden for regenerativ medicin og der på nuværende tidspunkt ikke er noget alternativ til lammede patienter, har vi god grund til at forvente en relativ hurtig godkendelse af vores teknologi

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem