Search
FNs menneskerettighedsråd i Genève. Rådet kritiseres for sit overdrevne fokus på Israel. (Illustrativt foto: FN)

Første Israel-ledet resolution vedtaget i FN’s Menneskerettighedsråd

Anti-cybermobning resolutionen rost for at være 'israelsk diplomati, når det er bedst'.

For første gang i FN Menneskerettighedsrådets (UNHRC) historie, har rådet vedtaget israelsk ledet resolution, skriver i24NEWS.

UNHRC-rådet består af 47-medlemslande med base i Genève, Schweiz. FN-rådet er igennem flere år blevet anklaget af Israel, USA og andre lande for at være besat af at ville dæmonisere verdens eneste jødiske stat- læs mere om det i MIFFs temaside om FN.

Israels resolution mod cybermobning blev vedtaget ved konsensus. Med-sponsorer af resloutionen var Argentina, Tyskland, Grækenland og 60 andre medsponsorer.

Israels FN-mission i Genève og generaldirektør i Israels udenrigsministerium Alon Ushpiz, roste vedtagelse af resolutionen på Twitter: “Israelsk diplomati, når det er bedst” ​​og lovede at fortsætte samarbejdet med andre lande om “forbedring af menneskerettigheder i verden.”

UNHRC-resolutionen opfordrer til at diskutere cybermobning mod børn ved UNHRC’s 54. samling (på nuværende tidspunkt er rådet i gang med sin 51. samling) og en rapport om bekæmpelse af cybermobning mod handicappede.

UNHRC og besættelsen med Israel
UNHRC kritiseres for at have vedtaget flere resolutioner mod Israel end resten af ​​verden tilsammen.

I maj 2021 nedsatte UNHRC en åben “undersøgelseskommission” alene med det formål at undersøge påståede menneskerettighedskrænkelser i Israel og i de palæstinensiske områder. Kommissionen blev nedsat efter Gaza-krigen i maj 2021, hvor den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza, angreb israelske byer med over 4.300 raketter i løbet af 11 dage. Det fik 22 lande til at underskrive protest over kommissionens dæmoniserende rapport mod Israel. Protesten blev underskrevet af USA, Østrig, Bulgarien, Brasilien, Canada, Cameroun, Colombia, Kroatien, Eswatini, Tyskland, Guatemala, Ungarn, Liberia, Marshalløerne, Mikronesien, Nauru, Nordmakedonien, Holland, Palau, Togo og Storbritannien.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp