Færøerne åbner repræsentation i Tel Aviv

- Både på Færøerne og i Danmark er der politisk modstand mod at lægge repræsentationen i Jerusalem, og jeg vil ikke miste muligheden for at oprette en repræsentation med at fastholde ønsket om Jerusalem. Derfor bliver det i Tel Aviv. Så kan det være, at vi senere kan flytte den til Jerusalem, siger udenrigsminister Jenis av Rana.
Israels ambassadør i Danmark Benny Dagan og Færøernes udenrigsminister Jenis av Rana 23. juli 2020 (Foto: @BennyDagan)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Færøerne har besluttet ikke at gå videre med planen om at åbne en repræsentation i Jerusalem, det skriver avisen Berlingske Tidende.

I 2018 besluttede USA at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad og flyttede herefter deres ambassade til byen. Læs MIFFs artikel om hvorfor Danmark burde følge i USA’s fodspor her.

I 2019 besluttede Færøerne at trodse Danmarks modstand og åbne en repræsentation i Jerusalem. Læs MIFFs artikel om det her.

Dengang sagde Færøernes udenrigsminister:

– Vi har repræsentationer over hele verden, hvorfor kan vi ikke have en i Israel. Israel er et af de mest udviklede lande i verden, især inden for teknologi, sagde den færørske udenrigsminister Jenis av Rana til Sermitsiaq.ag.

Den danske regering afviste imidlertid Færøernes planer. Statsminister Mette Fredriksen meddelte at hun giver Grønland og Færøerne “større albuerum” omkring udenrigspolitiske spørgsmål, men at hun sætter foden ned når det kommer til Jerusalem.

Efter møde med Israels ambassadør i Danmark, Benny Dagan, og USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo i København den 23. juli har Færøerne som sagt besluttet ikke at åbne en repræsentation i Jerusalem – her er forklaringen:

– Både på Færøerne og i Danmark er der politisk modstand mod at lægge repræsentationen i Jerusalem, og jeg vil ikke miste muligheden for at oprette en repræsentation med at fastholde ønsket om Jerusalem. Derfor bliver det i Tel Aviv. Så kan det være, at vi senere kan flytte den til Jerusalem, siger udenrigsminister Jenis av Rana til nyhedsportalen in.fo.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel27 procent af københavnerne støtter boykot af Israel
Næste artikelBen-Dror Yemini kritiserer Netanyahu for at ignorere vold mod demonstranter
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise