Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Færøerne vil trodse Danmark og åbne et repræsentationskontor i Jerusalem

Mette Frederiksen, Danmarks statsminister og Jenis av Rana, Færøernes udenrigsminister. (Foto: Socialdemokratiet og Karl R. Lilliendahl, norden.org)
Udenrigsminister Jenis av Rana vil ikke bøje af for Danmark.

Koalitionen, der vandt det færøske valg den 31. august, åbner et repræsentationskontor i Jerusalem og anerkende byen som Israels hovedstad.

– Vi har repræsentationer over hele verden, hvorfor kan vi ikke have en i Israel. Israel er et af de mest udviklede lande i verden, især inden for teknologi, siger Jenis av Rana, færøsk udenrigsminister, til Sermitsiaq.ag.

Den danske regering afviser Færøernes planer, skriver Politiken den 14. november. Statsminister Mette Fredriksen har tidligere meddelt, at hun vil give Grønland og Færøerne “større albuerum” omkring udenrigspolitiske spørgsmål, men når det kommer til Jerusalem, sætter hun foden ned.

– Repræsentationen skal i mine øjne ligge i Tel Aviv, siger Fredriksen.

På spørgsmålet om, hvad der vil ske, hvis Færøerne alligevel gennemfører deres planer, svarer Frederiksen: “Jeg konkluderer ikke på noget, der ikke finder sted.”

Frederiksen har udtalt til KVF.fo at alle dele af Det Danske Kongerige må følge den fælleseuropæiske linje når det gælder Israel-politiken.

Alligevel står Jenis av Rana fast på planerne om et repræsentationskontor i Jerusalem.

-Vi har ansøgt om penge til at åbne til september eller oktober 2020. Det er en de-facto anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad, sagde han til Politiken.

-Befolkningen på Færøerne elsker Israel, siger han. Jenis av Rana tilføjede at der er stor støtte til Jerusalem-planerne i befolkningen.

MIFF mener ikke kun Færøerne, men også Danmark, bør lægge sin ambassade i Israels hovedstad Jerusalem!
Vi byder nye medlemmer fra både Færøerne og Danmark hjerteligt velkommen til at stå sammen med os i dette krav!
Klik her for at blive medlem nu. Gratis medlemskab året ud.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem