Færøerne vil trodse Danmark og åbne et repræsentationskontor i Jerusalem

Udenrigsminister Jenis av Rana vil ikke bøje af for Danmark.
Mette Frederiksen, Danmarks statsminister og Jenis av Rana, Færøernes udenrigsminister. (Foto: Socialdemokratiet og Karl R. Lilliendahl, norden.org)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Koalitionen, der vandt det færøske valg den 31. august, åbner et repræsentationskontor i Jerusalem og anerkende byen som Israels hovedstad.

– Vi har repræsentationer over hele verden, hvorfor kan vi ikke have en i Israel. Israel er et af de mest udviklede lande i verden, især inden for teknologi, siger Jenis av Rana, færøsk udenrigsminister, til Sermitsiaq.ag.

Den danske regering afviser Færøernes planer, skriver Politiken den 14. november. Statsminister Mette Fredriksen har tidligere meddelt, at hun vil give Grønland og Færøerne “større albuerum” omkring udenrigspolitiske spørgsmål, men når det kommer til Jerusalem, sætter hun foden ned.

– Repræsentationen skal i mine øjne ligge i Tel Aviv, siger Fredriksen.

På spørgsmålet om, hvad der vil ske, hvis Færøerne alligevel gennemfører deres planer, svarer Frederiksen: “Jeg konkluderer ikke på noget, der ikke finder sted.”

Frederiksen har udtalt til KVF.fo at alle dele af Det Danske Kongerige må følge den fælleseuropæiske linje når det gælder Israel-politiken.

Alligevel står Jenis av Rana fast på planerne om et repræsentationskontor i Jerusalem.

-Vi har ansøgt om penge til at åbne til september eller oktober 2020. Det er en de-facto anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad, sagde han til Politiken.

-Befolkningen på Færøerne elsker Israel, siger han. Jenis av Rana tilføjede at der er stor støtte til Jerusalem-planerne i befolkningen.

MIFF mener ikke kun Færøerne, men også Danmark, bør lægge sin ambassade i Israels hovedstad Jerusalem!
Vi byder nye medlemmer fra både Færøerne og Danmark hjerteligt velkommen til at stå sammen med os i dette krav!
Klik her for at blive medlem nu. Gratis medlemskab året ud.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTrodsede raketregn – blev gift i beskyttelsesrum
Næste artikelVåbenhvile overtrådt i løbet af weekenden – nye raketangreb mod Israel
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise