Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU fordømmer Israels nedrivning af ulovligt opført palæstinensisk skole i Område C

Her ses nogle af de ulovlige palæstinensiske bebyggelser i Område C i Judæa og Samaria som er under fuld israelsk myndighed. (Foto: Regavim)
EU-skatteyderne fortsætter med at finansiere ulovlige byggerier i Område C i Judæa og Samaria som hører under Israel.

I går fordømte EU Israels nedrivning af ulovlig palæstinensisk skole bygget med EU-midler i Gush Etzion Beliggende i Område C i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Jerusalem Post.

Jf. Oslo-aftalerne indgået primo 1990’erne, blev Judæa og Samaria opdelt i Område A, B og C. De palæstinensiske myndigheder (PA) blev oprettet og parterne blev enig om at PA ville få fuld kontrol over Område A & B og forpligte sig til sikkerhedssamarbejde med Israel i Område B, mens Israel ville få fuld kontrol ogver Område C. Siden har EU, inkl. Danmark og andre internationale donorer givet milliarder til ulovlige PA-byggerier i Område C. Tilbage i december 2022, viste et hemmeligt lækket dokument at EU i årevis har haft en officiel politik om at finansiere PA’s ulovlige byggerier i Område C, med henblik på at PA kan opfører en stat på israelsk territorie. Selvom flere israelske politikere sendte protestbrev til EU’s ledelse, ser det ikke ud til at EU har stoppet deres finansiering af ulovlige PA-byggerier på israelsk jord. Det skal tilføjes at Israel tilbage i 2008 blandt ande tilbød PA hele Judæa og Samaria i forhandlinger om en stat – palæstinenserne sagde NEJ, det har de gjort i alle forhandlinger om at få en stat siden 1937.

EU’s udenrigstalsmand Peter Stano udtaler i sin fordømmelse af Israel: – EU har fulgt sagen tæt og har bedt de israelske myndigheder om ikke at nedrive skolen, der vil påvirke 81 børn og deres uddannelse. Den slags nedrivninger er ulovlige i henhold yil international lov, og børn ret til uddannelse skal respekteres.

Den nedrevet skole lå i den palæstinensiske landsby Jubbet Adh Dib som støder op til Herodium National Park, blev også nedrevet i 2017, men blev genopført.

Den israelske NGO Regavim anmodede i 2021 byretten i Jerusalem om at træffe beslutning om at skolen skulle nedrives. Retten afgjorde ejendommen skulle nedrives primo maj.

COGAT – Israels koordinering af regeringsaktiviteter i territorierne udtaler, at byggeriets ejer havde afvist flere forsøg fra israelske myndigheder om at gå i dialog om byggeriets status før nedrivningen.

Palæstinenserne kan frit bygge i Område A og B – Regavims undersølgelse viser at palæstinensisk bebyggelse i Område C i 2008-2019, steg med 76,5%. Til sammenligning steg palæstinensisk bebyggelse i Område A og B kun med 10–14%. Israelsk bebyggelse i Område C steg med 19,8%.

De seneste to årtier har EU finansieret opførelsen af ulovligt byggeri i Område C, mend påstand om at det er et humanitært skridt for at hjælpe med at skaffe palæstinensere boliger i lyset af manglen på byggetilladelser.

EU hjælper med andre ord PA med at overtage kontrollen over område C og sørge for at fakta på jorden vil betyde, at israelsk terroritorie vil indgå i en eventuel fremtidig palæstinensisk stat.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem