Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Lækket dokument afslører EUs hemmelige plan for palæstinensisk stat i Israels Område C i Judæa og Samaria

EU's flag. (Foto: Friedemann W.-W. flickr.com)
Flere israelske Knesset-medlemmer har skrevet til EU i protest over finansiering af ulovligt PA-byggeri i Område C.

MIFF har flere gange skrevet om at flere EU-lande, inkl. Danmark sender milliarder til de palæstinensiske myndigheders (PA) ulovlige byggeri i Område C i Judæa og Samaria (Vesdtbredden) og dermed defacto hjælper PA med at oprette en stat i området som Israel har fuld suverænitet over.

40 israelske politikere med Knesset medlem Amichai Chikli fra partiet Likud i spidsen, har sendt protestbrev til EU efter et lækket dokument har afsløret hvad de kalder for EUs afvisning af det jødiske folks historiske bånd til område C i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Yediot Ahronot.

Amichai Chikli Tweetede: – Her til morgen har flere Knesset-medlemmer fra koalitionen og oppositionen skrevet i protest til EU-lederne mod EUs hemmelige dokument om Judæa og Samaria fra juni 2022. Det lækket dokument bekræfter at der opføres massiv ulovlig byggeri i Område C, som er planlagt og finansieret af EU samtidig med Israels suverænitet i området ignoreres.

Læs pretestbrevet til EU her:

Det hemmelige, lækket dokument er fra juni 2022. Dokumentet som blev afsløret af israelske medier giver et overblik over EU’s politik i forhold til Område C i Judæa og Samaria (Vestbredden), der jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne er under fuld israelsk kontrol.

Det lækket dokument afslører også at EU ignorerer Israels suverænitet i Område C samt at EU har en hemmelig plan om massiv ulovlig byggeri som de både planlægger og finansierer.

I Oslo-aftalerne blev flere midlertidige fredsaftaler indgået mellem Israel og palæstinenserne. I henhold til de midlertidige aftaler skulle området gradvist afgives til palæstinensisk kontrol, med mulighed for jordbytte under en endelig statusaftale. Det lækket dokument afslører i midlertid, at EU samarbejder med PA om at integrere Område C i en fremtidig palæstinensisk stat.

Bemærk at PA, jf. Oslo-aftalerne har lov til at bygge i Område A & B.

EU kritiserer Israels politik om at bygge i Område C i Judæa og Samaria.

De israelske Knesset-medlemmer kritiserer i deres protestbrev EUs politik i Judæa og Samaria for at favorisere palæstinenserne og ignorere det jødiske folks historiske krav på landet.

– Det seneste årti har vi været vidne til EU’s stigende involvering i byggeri, planlægning af vejprojekter og opførelse af vand- og solenergianlæg i flere hundrede forposter i Område C, sagde Chikli til i24NEWS.

Og tilføjer:

– Det lækket dokument afslører at der er tale om en bevidst strategi som fuldstændig ignorerer Israels position og suverænitet i området.

– Derudover viser konstruktionsaktiviteterne, at målet er at stoppe jødisk bosættelse og skabe kvælerringe omkring bosættelsesblokkene, der vil gøre det vanskeligt for Israel at udøve sin suverænitet i fremtiden.

– Tiltagene vil volde alvorlig skade på forholdet mellem EU og staten Israel.

I brevet opfordres EU til at stoppe “ulovlige byggeaktiviteter på Israels suveræne territorium,” øjeblikkeligt stop af skader forårsaget af EU-aktivitet på kulturarvssteder og natur i Judæa og Samaria samt stoppe finansiering til organisationer som forsøger at delegitimere den jødiske stat og fremme antisemitisme samt til israelske grupper, der tjener EU’s interesser.

Se MIFFs interview med den internationale direktør af Regavim om ulovligt PA-byggeri i Område C:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem