Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Selvudnævnt zionist med jødisk kone overtager efter Corbyn

Keir Starmer (med hvid skjorte og blå blazer) er valgt som ny leder af det britiske Arbejderpartiet. (Foto: Facebook)
Keir Starmer overtager som leder af Labour partiet efter omstridte Jeremy Corbyn.

Det britiske Arbejderpartiet har valgt 57-årige Keir Starmer som partileder efter omstridte Jeremy Corbyn. I sin takketale undskyldte Starmer for antisemitismen i partiet, som blev et stort problem under Corbyns ledelse. Starmer lovede at rydde op og smide antisemitterne ud af Storbritanniens førende oppositionsparti, skriver Times of Israel.

-Vi må møde fremtiden med ærlighed. Jeg vil beklage på vegne af Arbejderpartiet. Jeg har set sorgen som [antisemitisme] har skabt i så mange jødiske samfund, sagde Starmer og fortsatte:

-Jeg vil rive denne gift op med rødderne, sagde han om antisemitismen i partiet. Videre sagde han at han ville måle succes i antallet af jødiske medlemmer, som meldte sig ud af partiet under Corbyns ledelse, som er vendt tilbage til partiet.

-Det er mit livs største ære at få lov til at lede dette parti, sagde Starmer i takketalen og understregede, at han ønskede et konstruktivt samarbejde med dagens regering og premierminister Boris Johnson.

Den tidligere statsadvokat fik 56,2 procent af stemmerne ved partileder-valget. Corbyn-tilhænger Rebecca Long-Bailey fik 27,6 procent, mens backbencher Lisa Nandy fik 16,2 procent af stemmerne.

Jeremy Corbyn trak sig som leder af Arbejderpartiet efter et knusende nederlag ved det britiske valg i december. Corbyn var kendt for at være meget Israel-kritisk og har tidligere omtalt Hamas og Hizbollah som venner. I 2014 ærede Corbyn terroristerne som stod bag massakren på Israels olympiske hold i 1972 under sommer-OL i München med en krans. Ultimo september 2019 ønskede Corbyn Shana Tova (jødisk nytår) sammen med ung mand, som bad for døde Hamas-terrorister.

Corbyn tiltrak også andre anti-israelske kræfter til partiet. Antisemitisme steg også under Corbyn uden der blev gjort noget for stoppe det.

Storbritanniens tidligere overrabbiner, Lord Jonathan Sacks, kaldte Corbyn en farlig antisemit. Da det stod klart at Corbyn havde tabt valget i december, skrev Herb Keinon i avisen Jerusalem Post at det var en sejr for jøder og Israel.

Der er en helt anden leder som nu har overtaget partiets ledelse. Starmer beskriver sig selv som en zionist, han er gift med en jødisk kvinde og har udvidet familie i Israel. Selv har han aldrig besøgt Israel, men siger at han vil gøre det en dag. Han deltager ofte ved Shabbat-middage sammen med sin kones familie.

Men Starmer, som var en del af Corbyns skyggeregering, er også blevet kritiseret for ikke at tage et opgør med antisemitismen i partiet tidligere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem