Corbyn ønskede Shana Tova sammen med ung mand, som bad for døde Hamas-terrorister

AP-leder Jeremy Corbyn fortsætter med at chokere og skræmme det jødiske samfund i Storbritannien.

Ron Abrams (t.h.) i Jeremy Corbyns (t.v.) Rosh Hashana-video. (Skærmbillede fra YouTube)

Den 29. september – i anledning af Rosh Hashana – udsendte Jeremy Corbyn en videohilsen på YouTube og andre sociale medier.

Er det ikke skønt, at en partileder, der kunne blive Storbritanniens næste premierminister, bruger energi på, at ønske det britiske-jødiske mindretal et godt nytår?

De negative reaktioner kommer ikke primært, fordi Corbyn valgte at bruge det meste af sin nytårshilsen til at promovere sin egen miljøpolitik, men på grund af dem, han har valgt at stille op med i filmen. En af de tre britiske jøder, der deltager i filmen, er Ron Abrams, en ung anti-jødisk jøde, skriver The Jewish Chronicle. I maj 2018 ledte Abrams en rituel jødisk bøn for 62 palæstinensere dræbt ved grænsen mellem Israel og Gaza [se video her]. Mindst 50 af de dræbte var Hamas-medlemmer, der deltog i voldelige angreb ved grænsen.

Journalisten Ben Cohen, som skriver for JNS og Israel Hayom, frygter, at premierminister Boris Johnsons Brexit-strategi vil bane vejen for at Jeremy Corbyn bliver premierminister.

-Få måneder efter at Corbyn bliver premierminister, kan vi ikke udelukke, at han vil stoppe våbensalget til Israel – et mangeårigt mål for den magtfulde pro-palæstinensiske lobby i Labour-partiet. Det vil udløse en kædereaktion bestående af fordømmelse fra britiske jøder, potentiel uro i diplomatiske forbindelser med Israel, mange beskyldninger om, at britiske jøder er mere loyale mod Israel end deres eget land og en ny smertefuld debat om jøderne har en fremtid i et land hvor deres rødder strækker sig mere end tusind år tilbage, skriver Cohen.Tidligere artikelEskalerende vold: Israels arabiske samfund strejker i protest
Næste artikelOver 132.000 sefardiske jøder har søgt spansk statsborgerskab
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.