Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nordisk politiker arresteret for sabotage ved Gaza-grænsen

Israelske soldater bevogter grænsen mellem Israel og Gazastriben. (Foto: IDF-talsmand)
Fem mennesker forsøgte at klippe sig igennem grænsen mellem Israel og Gaza.

Det finske parlamentsmedlem Anna Kontula (42) blev mandag den 13. januar tilbageholdt sammen med fire andre personer efter at de have forsøgt at skære sig igennem grænsen mellem Israel og Gaza, skriver Helsinki Times.

Gruppen på fem var en del af en kampagne som hedder Gaza 2020 Breaking the Siege Group. Ifølge Kontula var formålet med handlingen at skabe opmærksomhed om den humanitære situation i Gazastriben.

Politikeren fra det socialistiske parti Vänsterförbundet blev tilbageholdt i ti timer af israelske myndigheder, men blev senere løsladt igen. Kontula siger at hun også ønskede at sætte fokus på våbenhandlen mellem Finland og Israel.

Barrieren som Israel har bygget langs grænsen til Gaza skal forhindre terrorister i at komme ind i Israel. I de senere år har væbnede terrorister gentagne gange forsøgt at krydse grænsehegnet for at udføre terror i Israel.

I øvrigt bygger Israel også en ny sikkerhedsbarriere langs grænsen til Gaza. Den skal blandt andet forhindre terrorister i at grave tunneler under grænsen for at infiltrere Israel. Hegnet koster ca 3 mio shekel.

Den daglige trafik ind og ud af Gazastriben går gennem de fem grænseovergange der findes mellem Gaza og Israel og Egypten. Hver dag bliver flere hundrede lastbiler med gods sendt fra Israel til Gaza.

Derudover passerer tusindvis af palæstinensere fra Gaza dagligt gennem grænsen for at arbejde i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem